Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Στον π@ύτσο ….στον π@ύτσο.Μετά την κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, τον  υποχρεωτικό εκκλησιασμό  και η υποχρεωτική προσευχή, έρχεται και η υπογραφή συμβολαίου τιμής στα πρότυπα του μνημονιου.  
Την υπογραφή και ενός "συμβολαίου τιμής" κατά την έναρξη του σχολικού έτους περιλαμβάνει  η πρόταση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos, στο κείμενο των προτάσεων αναφέρεται το εξής:
"Θεσπίζεται ως "προαιρετικά υποχρεωτικό" (όπως η ψήφος στις εκλογές...) το ακόλουθο Συμβόλαιο Τιμής: Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, οι γονείς ή κηδεμόνες για παιδιά Α' έως Γ' Δημοτικού και, στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά ("Τώρα που μεγάλωσες...") καλούνται να υπογράψουν ένα συμβόλαιο σαν το ακόλουθο:

"Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα."

Δείτε εδώ τις προτάσεις της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Το επίμαχο σημείο με το "συμβόλαιο τιμής" στη σελίδα 92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...