Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σεισμός στην Κρήτη



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 11:36 ώρα Ελλάδος με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο, ενώ κατά τόπους σημειώθηκαν και ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.



«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας», στο enikos.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Κρήτης.
Ο κ. Λέκκας παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για επιφανειακό σεισμό και ότι η επόμενη μισή ώρα θα μελετηθεί η μετασεισμική ακολουθία.



«Η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», ανέφερε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ.
Η προειδοποίηση σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο θα είναι τοπικού χαρακτήρα. 

Στο ρυθμό των Ρίχτερ ήταν  από τα ξημερώματα:

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 2.26 μετά τα μεσάνυχτα, σε απόσταση 53 χλμ νότια της Ιεράπετρας, με το εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Περίπου μια ώρα αργότερα, υπήρξε μια ακόμα δόνηση, αυτή τη φορά στα 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.



Λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε το νησί, ένας μετασεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη . Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Άγιος Νικόλαος, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα δύο χιλιόμετρα.



Αφήνιασε το  ιντερνέτ με τον σεισμό,  και οι ποιο πολλοί κρητικοί  δεν κατάλαβαν τίποτα. Ήταν ένα συνηθισμένο «κούνημα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχεις all under control!
Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση του Λ.Μπόμπολα στην Κύπρο......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...