Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παραχωρούν Μοναστήρι του 11ου αιώνα, για στέγαση των λάθρο



Δεν φτάνει που στην τελευταία «φουρνιά» ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ με βάση τις απαιτήσεις του Μνημονίου περιλαμβάνεται και ιστορικό μοναστήρι της Πιερίας, το Μοναστήρι Πέτρας Ολύμπου, τώρα το παραχωρούν και στους λάθρο

Επί ποδός βρίσκονται η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθώς και τοπικοί φορείς προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εγκατάσταση προσφύγων στο κτίριο της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο. Πρόκειται για 1.200 λαθρο που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου, στον αύλειο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων του πρώην ψυχιατρείου, τους οποίους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποφασίσει να μεταφέρει μέσα στο κτίριο της μονής Παναγιάς, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
Η σχεδόν ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τους πρόσφυγες του καταυλισμού στο κτίριο της μονής Παναγιάς, παρά την ακαταλληλότητά του, ανάγκασε τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να κινητοποιήσει τους φορείς της περιοχής, συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή. Στη σύσκεψη, με επικεφαλής τον μητροπολίτη κ. Γέωργιο, κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν απόφαση για το αν συμφωνούν ή όχι στη μεταφορά των λαθρο, ενώ θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο νομικών κινήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό της ιεράς μητρόπολης τάσσονται σχεδόν σύσσωμοι οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τη χρήση του κεντρικού κτιρίου της μονής, υποστηρίζοντας ότι έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία.
Μοναστήρι του 11ου αιώνα
Η ιερά μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επανάστασης του Ολύμπου κατά των Τούρκων.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε όλους τους λαθρομετανάστες ψευτο-πρόσφυγες στην Λουψίστα (aka "Αθαμάνιον"), το χωριό του αλβανοτσάμη εγκληματία πρωθυπουργού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...