Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τον πήραν είδηση και οι... Γερμανοί..



Ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Αλέξη Tσίπρα, ο οποίος πριν από σχεδόν δύο χρόνια αποτελούσε ένα είδος λαϊκού ήρωα, αναζητεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη των ανθρώπων πλέον, έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις. «Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος που υπαγόρευσαν οι πιστωτές» διερωτάται το γερμανικό περιοδικό, μη δίνοντας ωστόσο, οριστική απάντηση. 
 «Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.» 
   Μεταμορφώσεις και αντιφάσεις   
 «Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.» 
 «Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις.» 



Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt γράφει.

 Στα δίχτυα ατέρμονης φτώχειας βρίσκεται  η Ελλάδα. Είκοσι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τσίπρα, η κατάσταση για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι χειρότερη παρά ποτέ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα »από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 246 δισ. ευρώ – σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών...

«Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014, η Ελλάδα κατρακύλησε πίσω στην ύφεση, μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα» σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Η υψηλή ανεργία, η μαύρη εργασία και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία», υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Από τους ανθρώπους αυτούς, λίγοι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στη λύση της ιδιωτικής ασφάλισης γήρατος. Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της δια βίου φτώχειας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...