Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η δικαιοσύνη θέλει… μαστοριά.



Να είσαι καλός μυλωνάς για να τ’αλέθεις όλα. Και τον… Σαουδάραβα κροίσο και τον… Έλληνα πολιτικό.

Μικρές ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα επιβλήθηκαν τελικώς στους τρεις κατηγορουμένους για τη μεγάλη, όσο και πολυσυζητημένη, υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2015 στη Μύκονο.

Στους τρεις βασικούς κατηγορουμένους (ένας 35χρονος πρώην λιμενικός, ένας συνομήλικός του υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ενός κλαμπ του νησιού και ένας ακόμη 34χρονος ιδιώτης) επιβλήθηκαν ποινές τεσσάρων ετών φυλάκισης με αναστολή και οι δύο εξ αυτών που ήταν προφυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προώθηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ωστόσο στη δίκη στις 6 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο αποφασίστηκε ότι οι ενέργειες των τριών κατηγορουμένων αφορούσαν απλή διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών και πολλές από αυτές για προσωπική χρήση. 

Επιπλέον, πολλοί από αυτούς που παρουσιάζονταν ως πελάτες του κυκλώματος υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν ζητούσαν από αυτούς ναρκωτικά αλλά να κλείσουν τραπέζια σε νυκτερινά κέντρα του «νησιού των ανέμων».

Μία γυναίκα που εμφανιζόταν στη δικογραφία να μεσολαβεί για την προώθηση γυναικών σε πλούσιους επισκέπτες του νησιού υποστήριξε ότι οι συνομιλίες της δεν αφορούσαν γυναίκες αλλά… ξαπλώστρες σε παραλιακά κέντρα που έκλεινε για λογαριασμό της υψηλής πελατείας της.

Η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε στις 24 Αυγούστου 2015 από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και αφορούσε 47 υποθέσεις πώλησης κοκαΐνης, αμφεταμινών και άλλου είδους ναρκωτικών ουσιών στο νησί.

Η διανομή ναρκωτικών γινόταν έξω από γνωστά ξενοδοχεία αλλά και νυκτερινά κέντρα της Μυκόνου.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης τα μέλη του κυκλώματος ακούγονταν μερικές φορές να αποκαλούν την κοκαΐνη «μανιταρόπιτα», «Τσάρλι», «κόκα κόλα», έδιναν διαβεβαιώσεις για την καλή ποιότητά της αλλά και δέχονταν να την... επιστρέψουν σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έμενε ικανοποιημένος.

Ένα ζητούμενο ήταν αν θα ασκούνταν διώξεις -όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις- σε 25 άτομα (ανάμεσα σε αυτούς υπάλληλος ΠΑΕ, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, γνωστός παίκτης του πόκερ, υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, εκπρόσωπος γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων) που εμφανίζονταν πελάτες των διακινητών. Όμως τα συγκεκριμένα άτομα κλήθηκαν τελικώς μόνο ως μάρτυρες στη διάρκεια της ανάκρισης. Οι περισσότεροι από αυτούς μίλησαν για παρανόηση και κακή ερμηνεία των συνομιλιών, ενώ έξι άτομα παραδέχθηκαν ότι οι συνεννοήσεις τους αφορούσαν αγορά ναρκωτικών αλλά για προσωπική χρήση.


Πρώην λιμενικός σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών και πορνείας στη  Μύκονο...

 

φωτιά» για το κύκλωμα πορνείας και ναρκωτικών στη Μύκονο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...