Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ωπα… άρχισε η συγχώνευση;



Αυτό που πέρασε όμως απαρατήρητο είναι πως στην νέα Κ.Ε θα υπάρχουν και μέλη-στελέχη των ΑΝΕΛ.

Δείτε προσεκτικά ΕΔΩ το βίντεο για να καταλάβετε τι ξέρασε με την παρέμβαση του ο Τσίπρας.

Άναψαν τα αίματα» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το βράδυ, όταν άρχισε η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για καταστατικές αλλαγές.
Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρούνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να υπάρξει στιγμιαία ένταση και αντιδράσεις από τους Συνέδρους και τους βουλευτές.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος να υπάρξει νέα συζήτηση και να τεθεί η πρόταση σε νέα ψηφοφορία. Τόνισε στους συνέδρους πως «δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου», ζήτησε να γίνει η οργανωμένη συζήτηση που προβλέπεται (με δύο εισηγητές από κάθε πλευρά), ενώ επισημάνθηκε πως το συνέδριο δεν μπορεί να αλλάξει το Καταστατικό του κόμματος αφού είναι τακτικό και όχι καταστατικό συνέδριο.
Τελικά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ψηφοφορία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τελικώς δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...