Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο Φούχτελ μας θέλει… για το… τσάι του.



Μέχρι εκεί βλέπει την «ανάπτυξη» του Τσίπρα.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Εντεταλμένος κομισαριος της Μέρκελ Χανς -Γιόακιμ Φούχτελ. Μεταξύ άλλων είπε ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» αλλά και ότι οι γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται περισσότερο τώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα...

«Στο Μπανγκλαντές είδα μια πανάκριβη κλωστοϋφαντουργική μηχανή κατασκευασμένη από ελληνική εταιρεία και στο ερώτημά μου γιατί αγόρασαν ειδικά αυτήν, μου απάντησαν ότι είναι η καλύτερη. Γιατί όμως να μην αναπτυχθούν στην Ελλάδα οι …καλλιέργειες (όπως του τσάι του βουνού), το οποίο χρησιμοποιείται στην Γερμανία για την παρασκευή θεραπευτικών προϊόντων και να γίνονται εξαγωγές;» είπε χαρακτηριστικά .

Ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ είπε επίσης ότι «συνολικά για την οικονομία, για τους επενδυτές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το πολιτικό κλίμα έχει ηρεμήσει. Είναι εμφανές επίσης ότι υπάρχει μεγαλύτερη βούληση για συνεργασία.»

Στο ερώτημα εάν οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αυτό που βλέπουν οι ΗΠΑ και με την επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα θέλουν ενδεχομένως να την στηρίξουν, ενώ η Ευρώπη την καταστρέφει με την επιβληθείσα πολιτική της λιτότητας, απάντησε ότι «για μας είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρώπης, ότι είναι μια σημαντική χώρα στα εξωτερικά της σύνορα και φυσικά ιδιαίτερα σημαντική ιδίως στο θέμα των προσφύγων. Προσπαθούμε να την στηρίξουμε πρακτικά. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο όχι να αποδυναμώσουμε αλλά να ισχυροποιήσουμε την Ελλάδα…. για να....είναι καλή παραγωγός τσαγιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...