Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εξέγερση στο… θέρετρο της Τασίας.



Εξέγερση σημειώνεται αυτή την ώρα στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες λαθρομετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους λαθρομετανάστες. Αυτή τη στιγμή στο hotspot επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία προσπαθεί να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη.
Σοβαρές ζημιές σε περίπου οκτώ οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου -European Asylum Support Office (οι τέσσερις από αυτούς κάηκαν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν και άλλες εκτεταμένες ζημιές) προκάλεσε η σημερινή εξέγερση εκατοντάδων λαθρομεταναστών, κυρίως από το Πακιστάν, στο hot spot της Μόριας, στη Λέσβο. Στο σύνολό τους διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ. Ας σημειωθεί ότι ανάλογα επεισόδια είχαν απειληθεί και χθες το πρωί, αντιμετωπίσθηκαν όμως στην αρχή τους με επέμβαση και πάλι των ΜΑΤ.
Οι πυκνοί καπνοί σήμερα, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Μόρια για μια ακόμα φορά διαμαρτύρονται για τις εξεγέρσεις και τις καταστροφές που τις ακολουθούν σε όλη την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...