Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο «τρελός» ΤΡΑΜΠ θα συνεχίσει την παράδοση ότι κάθε πρόεδρος, θέλει τον πόλεμο του;



Κάθε Αμερικάνος πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει κι ένα τουλάχιστον πόλεμο (ή έστω εμπλοκή) στην θητεία του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τους 44 άντρες που έχουν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ μέχρι σήμερα οι 25 είχαν οδηγήσει ή συνεχίσει πολεμικές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε περισσότερες από 50 στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 50 χρόνια, που σημαίνει περίπου μια κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Ορισμένες από αυτές ήταν πολύ σημαντικές όπως το Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και άλλες πιο σύντομες και όχι τόσο μεγάλης σημασίας όπως το Κουβέιτ, η Βοσνία, το Πακιστάν, η Λιβύη, η Γρανάδα, η Αϊτή και ο Παναμάς.

Στις μετρήσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ περιορισμένης εμβέλεια, όπως οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ύποπτων ενόπλων Ταλιμπάν σε περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Αμερικάνοι πρόεδροι και πόλεμοι


Εικόνα πολέμου κάνει το γύρο του κόσμου:

Εντατικές πολεμικές προετοιμασίες τόσο από ΗΠΑ όσο και από Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ, Ιράν. Τις επόμενες ώρες ίσως υπάρξει επίθεση κατά της Συρίας αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα περιοριστεί μόνο εκεί, και πόση θα είναι η έκταση του χτυπήματος. Ρωσικά μαχητικά Su-34 πετούνε συνεχώς και είναι φορτωμένα με αντιπλοικούς πυραύλους Kh-35 ενώ όλα τα ρωσικά μαχητικά φέρουν πλέον πυραύλους κατά πλοίων.
Ο Kh-35 είναι ο πιο προηγμένος αντιπλοικός πύραυλος στον κόσμο!
Ο βιαστικός Ν.Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στη Νότια Αμερική σε Μπογκοτά και Λίμα μάλλον για να είναι παρών. Αμέσως μετά ακύρωσε και ο Υπουργός Άμυνας, Τ.Μάτις, τα ταξίδια του σε Νεβάδα και Σαν Φραντσίσκο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τελικά να μην παραστεί στη Σύνοδο Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να επικεντρωθεί στην κρίση στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 «Έπειτα από αίτημα του προέδρου, θα ταξιδέψει ο αντιπρόεδρος στη θέση του. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στις ΗΠΑ, για να επιβλέψει την απάντηση της Αμερικής στη Συρία και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
Το γεγονός αυτό δείχνει πως δεν ετοιμάζονται για μια απλή επίθεση εναντίον συριακών στόχων αλλά είτε φοβούνται αντεπίθεση από την Ρωσία, είτε σοβαρή υποτροπή και γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.
Η Σαουδική Αραβία έχει διαβουλεύσεις με ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία, Ο Τραμπ βλέπει τον Εμίρη του Κατάρ ενώ η Ρωσία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στην συριακή αεροπορική βάση Τ-4.
Επίσης ρωσική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Τουρκία.
Πριν λίγο έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ στέλνουν την Τετάρτη το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» με την ομάδα μάχης του μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία που θα ενωθούν με το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook».
Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».
Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham».
Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα είναι και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.
Ο Μ.Ασαντ μετακινεί αεροσκάφη στην ρωσική βάση στην Λαττάκεια και στο πολιτικό αεροδρόμιο στην Δαμασκό.
Αντιαεροπορικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί γύρω από το προεδρικό Παλάτι και το Υπουργείο Άμυνας στην Δαμασκό ενώ συριακά μαχητικά έχουν μεταφερθεί στην ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim.
Υπάρχουν πληροφορίες πως εκκενώνεται η βάση Τ4 στην Χομς.
Η ναυτική «συγκοινωνία» μεταξύ Κύπρου-Συρίας είναι «νεκρή».
P-8 σαρώνει την συριακή ακτή και συλλέγει ηλεκτρονικά στοιχεία. Έφτασε σε απόσταση 40 χλμ από την Ταρτούς.
Ρωσικά AWACS A-50 περιπολούν συνεχώς πάνω από τις συριακές ακτές και την Λαττάκεια. Η ανάπτυξη των Α-50 δείχνει ότι η Ρωσία περιμένει πυραυλικό χτύπημα.
Το Ισραήλ ανέπτυξε το «Iron Dome» στο Γκολάν.
pentapostagma

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα πλακωθούν οι δορυφόροι των μεγάλων.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν η Ρωσία θα ενεργοποιήσει το τρομερό σύστημα S-400, το οποίο λειτουργεί στη Συρία για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό αποτελεί μια θανατηφόρα απειλή. Κατά τις προηγούμενες επιθέσεις, η Ρωσία μερικές φορές γύρισε εν συντομία το σύστημα, αλλά δεν το έχει χρησιμοποιήσει ακόμη. Μια προειδοποίηση του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να μην επιτεθεί στο Trump θα μπορούσε να υποδηλώνει μια διαφορετική προσέγγιση. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα καταρρίψει εισερχόμενους πυραύλους και θα επιτεθεί στις πλατφόρμες εκτόξευσης. "Σε περίπτωση απειλής για τη ζωή των στρατιωτών μας, οι ρωσικές στρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν μέτρα αντιμετώπισης τόσο εναντίον των ρουκετών όσο και των πλατφορμών από τις οποίες εκτοξεύονται", δήλωσε.

Ixnos είπε...

Προσωπική μας άποψη είναι πως δεν θα συμβεί τίποτα παρά τα όσα γράφουν και αναγκαστικά τα μεταδίδουμε. Δεν τσακώνονται οι μεγάλοι μεταξύ τους για μια χούφτα ξυπόλητους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου τους. Όσο υπάρχει περίπτωση να πλακωθούν Ελλάδα-Τουρκία άλλο τόσο υπάρχει να πλακωθούν Ρωσία-Αμερική. ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ωπα…Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Κίνας στη Μεσόγειο στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις αντίστοιχες μονάδες του ρωσικού ναυτικού δέχθηκαν τη διαταγή να κατευθυνθούν στο συριακό λιμάνι της Tartous σε ενδεχόμενη περίπτωση επίθεσης κατά της Συρίας.

Ανώνυμος είπε...

Που το διαβασες αυτο;

Ανώνυμος είπε...

ο ταρμπ θα στειλει και την μελανια ?αν ερθει ο μουναρος παω και εγω Συρια

Ανώνυμος είπε...

Τι επιτάσσει τη διενέργεια πολέμου, η γραμμή αίματος των προέδρων της ΗΠΑ, το λέτε σαν να είναι αυτονόητο;

Ανώνυμος είπε...

διαβαζω αυτες τις ανοησιες που γραφουν μερικοι αναλυτες οτι ερχεται παγκοσμιος πολεμος.... ή οτι θα γινει πολεμος μεταξυ ελλαδος και τουρκιας.... μου ερχεται να γελασω και να κλαψω .... ολα προπαγανδα ειναι.... συν κυριαρχια στο αιγαιο θα γινει και θα μοιραστει αλλη μια φορα ο κοσμος αναλογα τι αντιστοιχει σε καθε μεγαλη δυναμη ισως ακουστει και κανενα ισχυρο μπαμ μεταξυ ρωσιας και αμερικης για να ειχαμε να λεγαμε και για να ξεπαστρεψουν και το ΙΡΑΝ αυτα τα συνενοημενα θα δουμε Απο τις συντεχνιες των καρτελ του σιωνισμου που ολα τα κρατη γονατιζουν μπροστα τους ειτε το θελουν ειτε οχι γιατι μονο εκει ρεει αφθονο το χρημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...