Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Μόνο στα “ δυτικά και νότια προάστια” υπάρχουν οικόπεδα;



Στα ανατολικά είναι εγκαταστημένη η Ελίτ . Τα βόρεια θα δοθούν προίκα στα Σκόπια, όταν αποκτήσουν ΑΟΖ μέσω …Μακεδονίας.

Μεθοδικά η Άγκυρα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία και έτσι χθες στην περιοχή της Χίου είχαμε άλλο ένα επεισόδιο, όπου σκάφος του Λιμενικού Σώματος τη στιγμή που επιχειρεί να εντοπίσει λαθρομετανάστες δέχεται την επίθεση από τουρκική ακταιωρό. Έτσι η Τουρκία διευρύνει και οριοθετεί τις ζώνες αμφισβήτησης, μέχρι την στιγμή που θα περάσει στη φάση της διεκδίκησης, όπως κάνει με τα Ίμια που χαρακτηρίζει πλέον «τουρκικό έδαφος». Για να πετύχει τον στόχο της η Τουρκία , χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες οι οποίοι περνούν σε αφθονία από το τουρκικό έδαφος. Ως όχημα» χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τις οποίες πολλές φορές ολοκληρώνεται η προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όμως στην ουσία, οι επιχειρήσεις αυτές από Ελληνικής πλευράς έχουν λάβει τον χαρακτήρα εντοπισμού  μεταφοράς και εγκατάστασης των λαθρομεταναστών στην χώρα.
Η Άγκυρα επίσης χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες ως μέσον για γκριζάρισμα περιοχών αφού μέσω της δήθεν διάσωσης των επιχειρεί εντός ελληνικών υδάτων, αμφισβητούμενων όμως από αυτή.
Είναι γνωστό ότι κάθε μη άσκηση εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικής άσκησης δικαιωμάτων είναι γκριζάρισμα. Η δε παράδοση εδάφους είναι προδοσία.
Γράφει ο καθηγητής Ζουγανελης και όχι άδικα….
1.    Η σημερινή μετονομασία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη σε Τουρκική από τον Γαβρόγλου του ιδρύματος Λάτση. Αυτό γκριζάρει τη συνθήκη της Λοζάνης.
2.    Η επικοινωνιακή προβολή της άποψης ότι στο Αιγαίο υπάρχουν γκρίζες ζώνες σε νησάκια και σε βράχους (Τράγκας, μπορεί και άλλοι). Εμφάνιση νέων γεωστρατηγικών αναλυτών και διεθνολόγων στο προσκήνιο των ΜΜΕ (Σδρούγος), για τον έλεγχο της πληροφόρησης. Εμφάνιση ανώνυμων εξηγήσεων στο διαδίκτυο για νησιά και βράχους, όπως αυτά αναφέρονται στο νόμο της θάλασσας (προετοιμασία για στήριξη Τουρκικών απόψεων). Η όλη κίνηση δείχνει στημένη προπαγάνδα αφού εμφανίζεται συλλογικά και την ίδια χρονική περίοδο…
3.    Η επί χρόνια μη προστασία των θαλασσίων συνόρων από τις ΕΔ. Υπάρχουν τεχνολογικά μέσα τα οποία στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται επί χρόνια. Η Ελλάδα δεν έχει συνορεύουσα ζώνη (24 νμ). Στα 24 νμ η Ελλάδα θα μπορούσε να σταματάει τους μετανάστες, που θα αλλάξουν μελλοντικά πληθυσμιακά, πολιτιστικά και εκλογικά τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η παρουσία ισλαμιστών πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Υπό την έγκριση των κυβερνώντων η Ελλάδα συριοποιείται. Τουρκία, Ρωσία και Ιράν πρόσφατα επιβεβαίωσαν την κρατική οντότητα της Συρίας αλλά δεν μίλησαν για ενιαία Συρία. Ότι γίνει στη Συρία θα γίνει και στην Ελλάδα. Πόλεμος δηλαδή δια αντιπροσώπων.
4.    Η οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ που είναι ίδια με την υφαλοκρηπίδα της απαιτεί έλεγχο. Αυτό δεν γίνεται από τη πολιτεία με διάφορες προφάσεις για να κυκλοφορούν το μαύρο χρήμα, τα ναρκωτικά και τα λαθραία στην Ελλάδα. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η διαφθορά είναι τεράστια και ότι από αυτή δεν πρέπει να εξαιρείτε κανένα.
5.    Η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων και μάλιστα υπο την ευλογία του ΣτΕ και τη ψήφο Παυλόπουλου είναι γκριζάρισμα. Το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ ήταν γκριζάρισμα.
6.    Η μη δήλωση αλιευτικών ζωνών στην ΕΕ οι οποίες συνδέονται άμεσα με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και ειδικά αυτών, στις οποίες μετέπειτα εμφανίσθηκε σε χάρτη η Τουρκική ΑΟΖ, κάτι που έγινε επί του Βενιζέλου (νόμος περί ευθύνης υπουργών) και συνεχίζεται και επί Τσίπρα και Καμμένου είναι πάλι γκριζάρισμα.
7.    Η παρουσία χαρτών με την ΑΟΖ (Μάζης, Τράγκας, Λυγερός, Φώσκολος, Καρυώτης, κάτι στρατηγοί στη Νέα Κρήτη κοκ) στις οποίες το δυτικό δόντι στο Καστελόριζο εμφανίστηκε σαν μη Ελληνικό είναι γκριζάρισμα. Η μέση γραμμή εφαρμόζεται μετά την εφαρμογή των εθνικών συνθηκών και όχι πριν. Η θέσπιση όμως της Ελληνικής ΑΟΖ μέσω της επικύρωσης του νόμου της θάλασσας που έγινε επί Καραμανλή, που χρεοκόπησε την Ελλάδα άλλαξε μονομερώς τα θαλάσσια σύνορα της. Πρόκειται για γκριζάρισμα (πολύ γκριζάρισμα). Ενδιαφέρον έχει ότι ο Μάζης (της παρέας Τράγκα) πρότεινε σε εκπομπή τη κατευθείαν μεταφορά με πλοία μεταναστών απο τη Συρία στον Πειραιά για να μη χάνονται στο Αιγαίο!
8.    Η κατάργηση του όρκου όπως και ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι γκριζάρισμα. Την Εκκλησία δεν μπορούμε να τη βλέπουμε μόνο σαν πολιτειακή έκφραση της κρατούσας θρησκείας στο σύνταγμα αλλά και σαν διατήρηση της ιστορικότητας και της παράδοσης. Αυτό είναι και ο λόγος της παρουσίας της στο σύνταγμα. Η πρακτική της τωρινής ΧΟ εκκλησίας δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία του Χριστού. Αυτό είναι και το αντίβαρο που δρα, υπέρ όσων επιθυμούν το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Η Εκκλησία δεν έφτασε στο σημερινό κατάντημα χωρίς τη διαπλοκή που έχει παρεισφρύσει μέσα της. Αν ψάξει κανείς τα οικονομικά της πιστεύω ότι θα τρελαθεί με όσα ανακαλύψει. Είναι δυνατόν να είναι όλα στη θέση τους στην Εκκλησία, σε μια χώρα με τόση διαφθορά; Τον Εφραίμ του Καραμανλή με τις offshore στη Κύπρο, τον ξεχάσατε;
Το γκριζάρισμα στην Ελλάδα γίνεται πάντα σε βήματα και πολλές φορές χρησιμοποιούνται Ερμήδες στα ΜΜΕ για τη προπαγάνδα. Δεν πρέπει επομένως να διερωτάσθε γιατί  στο χάρτη βλέπετε μόνο κάποια οικόπεδα και κανένα σε ανατολικό Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει λόγος…
Πρόσφατα σας μιλάνε και για γκρίζες περιοχές στο κέντρο του Αιγαίο, κατά τη γνώμη μου από κανάλια του υπουργείου άμυνας και του Μαξίμου.

Δεν μπορούμε να παίρνουμε θέσεις μόνο απέναντι σε ανυπαρκτες πλέον ιδέες, πρέπει να παίρνουμε θέσεις πλέον και απέναντι σε πρόσωπα, από τη στιγμή που εκφράζονται δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...