Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Τον νου σας...ρεμάλιαααα.

«Καμπανάκι» από Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο» (φωτό)

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι «οι ισχυροί σεισμοί, μεγέθους άνω των 6 ρίχτερ, είναι συχνοί. Κατά μέσο όρο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια και αυτό προκύπτει από καταγεγραμμένα στοιχεία που έχουμε από το 1850 και μετά.

Τι σημαίνει αυτό το περί μέσου όρου; Άλλοτε μπορεί να έχουμε δύο διαδοχικούς σεισμούς σε μικρότερο χρόνο κι άλλοτε σε λίγο πιο μακρινό χρόνο.

Αργά ή γρήγορα λοιπόν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς το πότε, θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο. Είμαστε στα 27 χρόνια τώρα…

Άρα, τον περιμένουμε. Αυτό είναι κάτι που το δέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Σε ανάρτησή στο Facebook ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Οι σεισμοί στον Κορινθιακό κόλπο είναι το θέμα της σημερινής μου συνέντευξης στον κ. Χρ. Βεργανελάκη στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Πελοποννήσου «Πελοπόννησος».

Εξηγώ ότι οι ισχυροί σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε 25-30 χρόνια, ότι από τον τελευταίο ισχυρό σεισμό του Αιγίου (Ιούνιος 1995) έχουν ήδη παρέλθει 27 χρόνια και ότι δεν είναι μόνο το ρήγμα των Αλκυονίδων που μας απασχολεί αλλά και πολλά άλλα ενεργά ρήγματα. Το πιο δραστήριο τμήμα είναι το δυτικό, αλλά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας πρέπει να περιλαμβάνουν όλη την περιοχή, όπως και όλη τη χώρα. Επιπλέον, εξηγώ ότι συχνά οι ισχυροί σεισμοί στον Κορινθιακό προκαλούν τοπικά αλλά ισχυρά τσουνάμι. Συνεπώς, οι δράσεις πρόληψης και προστασίας πρέπει να περιλαμβάνουν και αυτό το ενδεχόμενο».

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΎ ΠΆΕΙ...
ΞΈΡΕΙ ΞΈΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΈΡΧΕΤΑΙ !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...