Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Καταπέλτης ο Κοττάκης

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της «Εστίας» Μανώλης Κοττάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός της συντηρητικής «παράταξης» και δεν το κρύβει. Συνομιλεί με όλες τις πλευρές της ΝΔ και έχει καλή πληροφόρηση.Όσα γράφει ισχύουν:

 Μεταξύ άλλων αναφέρει....Όταν μια φιλελεύθερη κυβέρνηση χαρίζει βίλες, επιχειρήσεις και δάνεια στην αναιδή ελίτ καλύτερα να σιωπά μέχρι να βρει αποτελεσματική λύση για τους καημούς και τις αγωνίες του κοσμάκη. Αυτός της έδωσε το 40% και την έφερε στην εξουσία, όχι τα funds και οι τράπεζες.

 Οι εκλεκτοί επιχειρηματίες εξοφλούν τα δάνειά τους στο χαμηλό ύψος που το αγόρασαν τα funds από τις τράπεζες, συν μια γενναία προμήθεια 20% επί της αξίας του στο fund. Επιχειρηματικό δάνειο αξίας 100.000.000 ευρώ αγοράστηκε από fund φιλικό σε τράπεζα αντί 10.000.000 ευρώ στο ολόκληρο της αξίας του. Ο δανειολήπτης, αντί να εξυπηρετήσει δάνειο 100.000.000, πλήρωσε στο fund 12.000.000 ευρώ (10.000.000 συν 2.000.000 η προμήθεια), γλίτωσε 88.000.000 ευρώ και «καθάρισε».

Εάν δεν γίνονταν πλειστηριασμοί κάθε μέρα σήμερα και εάν τα funds σε συνεργασία με τις τράπεζες δεν κούρευαν προκλητικά τα δάνεια της αναιδούς ελίτ, κανείς δεν θα άκουγε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο Άρειος Πάγος δεν ελάμβανε αυτή την επίμαχη απόφαση υπέρ των funds και κατά των δανειοληπτών, κανείς δεν θα άκουγε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά συμβαίνουν. Και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ιστορικών επιχειρήσεων της μεσαίας φιλελεύθερης τάξης γίνονται και κουρέματα στα δάνεια της αναιδούς ελίτ γίνονται, με πρώτα τα δάνεια των υπουργών, και ο Άρειος Πάγος ετάχθη υπέρ των τραπεζών και εναντίον των δανειοληπτών με το επιχείρημα ότι όλοι τους είναι κακοπληρωτές.

Μανωλης Κοττακης: Η αναιδής ελίτ κουρεύει τα δάνεια με προμήθειες στα funds και η μεσαία τάξη χάνει τις επιχειρήσεις και τα σπίτια της


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην μας ζαλίζεται τα φρύδια. Ποιος είναι ο μαναδικός επώνυμος δημοσιογράφος που μιλάει ανοιχτα για την μεθόδευση της συνεκμετάλλευσης και της συνδιοίκησης στο Αιγαίο και για μια νέα συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο που προωθούν οι εδώ εντελοδόχοι πολιτικοί των ξένων συμφερόντων; Ο Μανώλης Κοττάκης. Ποιός άλλος θα ήταν; Οι άλλοι ΚΟΤΕΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...