Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η Γαλλία βράζει αλλά το Ελληνικό μ……. δροσίζετε. Και όταν λέμε Γαλλία δεν εννοούμε μόνο το Παρίσι.




Το κοινωνικό τσουνάμι κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Γερμανόδουλου Ολάντ διαπερνάει όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ξεσπώντας σε διάφορες πόλεις. Χιλιάδες διαδηλωτές να πραγματοποιούν καθημερινά κινητοποιήσεις με στόχο να αναγκάσουν τον Φρανσουά Ολάντ να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Το καθημερινό σκηνικό στους γαλλικούς δρόμους έχει παραμείνει ίδιο εδώ και δυο μήνες περίπου. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Στην πόλη της Ρεν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο κέντρο. Η γαλλική κυβέρνηση να καταστείλει με.. άγριο τρόπο τις συνεχιζόμενες δυναμικές διαδηλώσεις.
Το βράδυ της Παρασκευής οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές.
Το Σάββατο (14/5) ο νομάρχης του Ille-et-Vilaine επισήμανε σε ανακοίνωση του προς τους πολίτες, να μην επισκεφθούν το κέντρο της Ρεν καθώς το απόγευμα είχε προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, παρότι είχε απαγορευθεί από την αστυνομία.
Όπως αναφέρει η Μαρία Δεναξά τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των κινητοποιήσεων, την διατήρηση των κινημάτων και την μετάδοση των γεγονότων απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ που τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλά ή περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα.
Παρίσι
Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις λυκείων, κατάληψη στην σχολή καλών τεχνών η οποία συνεχίζεται, μεγάλη πορεία, συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο και Ολονυχτία.
Διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις έγιναν από την Παρασκευή και σε άλλες πόλεις, όπως η Νάντ, Τουλούζη και Χάβρη
«Οι νέοι δεν είναι σκλάβοι» γράφει το …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...