Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Το ΠΑΣΟΚ Πάντα τιμά τα πιστά....λαμόγια του.



 «Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του Νίκου Αθανασόπουλου, που διετέλεσε επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Νίκου Αθανασόπουλου και προσθέτει:
«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Ένα από τα σκάνδαλα της πρώτης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (1981-1989), είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή ενός κυβερνητικού στελέχους, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νικολάου Αθανασόπουλου, στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο), για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, και την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης για εγκλήματα περί τα υπομνήματα.
Ενδεικτικά ….Τον Νοέμβριο του 1986, η ελληνική Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται της υπόθεσης, ύστερα από μήνυση αλλοδαπής εταιρείας. Η Κομισιόν από την πλευρά της πιέζει τη χώρα μας να της δώσει εξηγήσεις για το διαφαινόμενο σκάνδαλο. Η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Προέδρου της ΔημοκρατίαςΚάρολου Παπούλια αρνείται και τότε η Κομισιόν προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας. Η χώρα μας δεν παρέστη στη διαδικασία και στις 9 Μαΐου 1989 δικάσθηκε ερήμην και καταδικάστηκε. Η ζημιά για το ελληνικό κράτος ανήλθε σε 600.000.000 δραχμές.
Στις 2 Ιουλίου 1989 σχηματίστηκε η κυβέρνηση Τζανετάκη με τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού για να οδηγήσει τη χώρα στην «Κάθαρση» από τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Πέντε ημέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, 144 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του τέως αναπληρωτή Οικονομικών Νίκου Αθανασόπουλου για τη ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο η υπόθεση του βαπτισμένου σε Ελληνικό γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
Στην απολογία του ενώπιον της Βουλής, ο Νίκος Αθανασόπουλος ομολόγησε ότι αποφάσισε τη συγκάλυψη του σκανδάλου, μαζί με άλλους συναδέλφους του, τους οποίους δεν κατονόμασε, για λόγους εθνικού συμφέροντος. Σε παρέμβασή του, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι η όλη υπόθεση του καλαμποκιού «βγήκε στον αέρα» από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών, που έχουν συμφέροντα στη διακίνησή του. Στις 11 Ιανουαρίου 1990 προφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ITCO Σούλης Αποστολόπουλος και ακολούθησε στις 19 Φεβρουαρίου 1990 ο  Νίκος Αθανασόπουλος.
Η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου υπό την προεδρία του Προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα άρχισε το πρωί της 28ης Μαΐου 1990.
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν οι:
  • Νίκος Αθανασόπουλος, τέως υπουργός Οικονομικών.
  • Σούλης Αποστολόπουλος, τέως πρόεδρος της ITCO.
  • Δημοσθένης Δελχανίδης, πρώην διευθυντής πωλήσεων της ITCO.
  • Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, πρώην διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Γεώργιος Ράλλης, πρώην διευθυντής του Τελωνείου Καβάλας.
  • Ευστράτιος Γιαννάκος, πρώην προϊστάμενος του Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
  • Σάββας Κοσμίδης, πρώην διευθυντής του Τελωνείου Καβάλας.
Μετά από ακροαματική διαδικασία δυόμισι μηνών και 54 συνεδριάσεις, το Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 11 Αυγούστου 1990. Στους έξι από τους επτά κατηγορουμένους (ο Δημοσθένης Δελχανίδης αθωώθηκε παμψηφεί) επέβαλε τις κάτωθι ποινές:
  • Νίκο Αθανασόπουλο, φυλάκιση 3 ετών και 6 μηνών.
  • Σούλη Αποστολόπουλο, φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών.
  • Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, φυλάκιση 16 μηνών με τριετή αναστολή.
  • Γεώργιο Ράλλη, φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή.
  • Ευστράτιο Γιαννάκο, φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή.
  • Σάββα Κοσμίδη, φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Ολόκληρη η βρώμικη ιστορία εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη θλίψη έπεσε για τον καλαμποκάνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΒΡΑΙΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟ-ΠΑΣΟΚ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΧΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ .
Α !! ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΝΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ N. S. A. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .!!! σ.σ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ N. S. A. ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...