Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το ενδιαφέρον στρέφετε στο… εάν φορά βρακί η Μενεγάκη. Τα άλλα δεν είναι ...είδηση.



«Έξι χρόνια πήγαινε- έλα με τους δανειστές. Κάθε φορά στο παρά 3’ περνάμε καινούργιους νόμους, με βαριά δημοσιονομικά μέτρα. Έχουμε μειώσει 12 φορές μισθούς και συντάξεις. Έχει υπάρξει κόπωση απ’ όλους. Κάθε τρεις και λίγο το δράμα σε επανάληψη», είπε στον Alpha 989 η θεσμικός οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη.

«Εάν ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», ουσιαστικά καταλύεται η Βουλή» τόνισε και διευκρίνισε  ότι «ο αρχικός «κόφτης» μπήκε τον Μάιο του 2014 κι ήταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αν δεν πιάναμε το πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως θα μειώνονταν οι συντάξεις».  
 «Τώρα θα έχουμε δημοσιονομικές διορθώσεις με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την παλαιότερη», πρόσθεσε.
Η κα Παναρίτη επεσήμανε ότι  «εάν δεν πληρεί τους δημοσιονομικούς στόχους του μνημονίου η κυβέρνηση ώστε να καταφέρει να έχει τα συγκεκριμένα πλεονάσματα, δεν παρέχεται η δόση» και τόνισε πως «ο μόνος τρόπος να δοθούν τα χρήματα αυτά στους δανειστές αν δεν υπάρχει εισόδημα στην χώρα (ανάπτυξη), είναι νέα δημοσιονομικά μέτρα».
 Εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει με μεγάλη δυσκολία αλλά δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Κάτσε να εφαρμοστεί να δούμε τί σεισμός θα γίνει. Βλέπω ότι θα το τρενάρουν μέχρι τις εκλογές της Βρετανίας και τότε θα συμφωνήσουμε».

«Άπαξ και αποδεχτήκαμε το μνημόνιο, αυτό είναι. Θα πάρουμε 15 δις για να πληρώσουμε τα ομόλογα του Ιουλίου και να μπορέσουμε να υπάρχουμε ως χώρα… Αγοράσαμε τον χρόνο αξιοπιστίας με το ασφαλιστικό. Η ερώτηση είναι τί θα πει μεταρρύθμιση. Μέτρα μεταρρυθμιστικά είναι δημοσιονομικά. Κλείνει ο κόσμος τα αυτιά του όταν ακούει για μεταρρύθμιση αφού φοβάται ότι θα του φύγει κανένα ευρώ από το παντελόνι», πρόσθεσε.

Για το ΔΝΤ είπε «θεωρώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, απλά επειδή το θέλει η Ευρώπη. Το ΔΝΤ θέλει πολύ να μην είναι στο πρόγραμμα». 

Αναφερόμενη στην αντίδραση του ελληνικού λαού η κα Παναρίτη είπε πως «εμείς βγήκαμε πάρα πολύ στους δρόμους. Τώρα ο λαός έχει μουδιάσει και φοβάμαι ότι μεγαλώνει ο θυμός. Τώρα δεν θα πάνε μπροστά από την Βουλή. Θα πηγαίνουν μπροστά από το Μαξίμου και  το Προεδρικό Μέγαρο» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «πώς καταλαβαίνουμε σε μία χώρα που δεν έχει εισόδημα την επιτυχία ενός μνημονίου; Από την αύξηση της εμπιστοσύνης πολιτών προς το κράτος και το αντίθετο. Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι από τους Έλληνες προσπαθούν να φύγουν από την χώρα, δεν κόβουν αποδείξεις. Δεν έχει πάει καλά η πολιτική των μνημονίων».

Όσον αφορά στη φορολογία, είπε ότι «συνεχίζουμε να φορολογούμε την ίδια βάση που φορολογούσαμε και το ’10. Δεν έχουμε μεγαλώσει τη βάση φορολογίας. Το μνημόνιο δεν βοηθά στην ανάπτυξη».
Ακούστε την εκπομπή: ΕΔΩ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι εκφυλισμος ειναι αυτος αδερφε μου? Σχεδον ολα τα μηνυματα στο youtube ειναι στα greeklish. Αυτο που ηθελε η εσκεμμενα εξαφανισμενη Διαμαντοπουλου το πετυχε. Δεν συζηταμε για το ανθελληνικο παραληρημα και τη χλευη σε καθετι πατρωπαραδοτο. Εχουν χωριστει τα μαλακισμενα σε φασιστοδεξιους και αριστερους νεοπασοκους και αρπαζονται σε ασχετα θεματα που δεν εχουν να κανουν με την πολιτικη. Δραμα η κατασταση φιλε. Δεν εχουν βαλει μυαλο απο τις μαλακιες των γονεων τους που ηταν προσκολλημενοι τοσες δεκαετιες με τη Νεα Δημοκρατια και το Πασοκ, τους αντιγραφουν επακριβως στις ιδιες μαλακιες κατω απο τους μανδυες των αριστερων και των ακροδεξιων και μετα βγαινουν και απο πανω κατηγορωντας τις προηγουμενες γενιες....... ως βολεμενα κομματοσκυλα!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...