Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Για ποιο λόγο να κάνει πόλεμο η Τουρκία, αφού της δίνουμε ότι θέλει, κε Κοτζιά;





Κάποιοι πρέπει να καθίσετε στο σκαμνί του προδότη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» τονίζει …. «κατά την περίοδο πρωθυπουργίας και προεδρίας της Τουρκίας από τον κ. Ερντογάν, δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο. Όμως, αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος».

«Η χώρα υλοποιεί μια εξωτερική πολιτική σταθερή στις "κόκκινες γραμμές" της. Συνετή και αποφασιστική στην αποτρεπτική της λειτουργία. Δημιουργό συμμαχιών και στηριγμάτων. Νηφάλια και ψύχραιμη. Μια πολιτική, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα»
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει σωρεία προκλήσεων επί καθημερινής βάσεως στο Αιγαίο από τους Τούρκους εις βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που πλέον περιλαμβάνει και ελληνικά νησιά. 

Δείτε την επιστολή, που έστειλε στον ΟΗΕ η Τουρκία. Σημειώστε ότι η ΕΕ αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο και τον Νόμο της Θάλασσας για τον καθορισμό της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας των μελών της. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ενώ η Κύπρος έχει ορίσει την ΑΟΖ της μόνο στα Νότια με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ. Βάζοντας σε χάρτη όσα λέει η Τουρκική επιστολή αλλά και έχοντας υπόψη τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο με ευκρίνεια διαφαίνεται ότι η η ΑΟΖ δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E, την οποία επιθυμεί η Τουρκία είναι αυτή που καθορίζεται από την άσπρη γραμμή στην εικόνα (1). Στην εικόνα (2) φαίνονται πιθανές θέσεις κοιτασμάτων, στη περιοχή της Κύπρου και Νότια της Κρήτης. Η Τουρκία θεωρεί ότι το κοίτασμα που ανήκει στη Κύπρο σύμφωνα με το σχεδιασμό της εν δυνάμει ΑΟΖ της, το οποίο είναι επέκταση του κοιτάσματος Ζορ (οι άλλοι μας επαλήθευσαν το 2015), πρέπει να είναι δικό της (περιοχή 2 ως 5). Παράλληλα θέλει και τη περιοχή 4 έως 5 που ανήκει στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ. Κανονικά μόνο η περιοχή 3 έως 6 ανήκει στη Τουρκία (περιοχή που ανήκει στην εν δυνάμει Τουρκική ΑΟΖ).
Στη φωτογραφία (3) φαίνονται πως χωρίστηκαν (άνευ λογικής και σοβαρής μελέτης) τα οικόπεδα δυτικά της Ελλάδας και νότια της Κρήτης.
 Παρατηρείστε πώς το σημείο (1) στη φωτογραφία (3) συμπίπτει με το σημείο (1) στη φωτογραφία (1). Κάποιοι στην Ελλάδα πρέπει να πάνε φυλακή .
Τι μυστικές συμφωνίες έχετε κάνει διαχρονικά με τους Τούρκους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...