Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Βάλτε του ζουρλομανδύα , πριν μας τρελάνει.



Ο  Τσίπρας κληθείς να αυτοεκτιμήσει πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, απαντά:
Αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και στους καταθέτες. Νομίζω ότι μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών έχουν, όμως, ήδη γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς».
Μάλιστα το πήγε και παραπέρα λέγοντας ότι , μετά το πέρασμα του “κάβου” της αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του χρέους, που θα επικυρωθεί στις 24 Μαΐου και αναπτύσσει για πρώτη φορά δημόσια τον “οδικό χάρτη” της αναστροφής πορείας, της ελληνικής οικονομίας και της επιστροφής της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης που μπορεί – όπως λέει να ξεπεράσουν και το 7% μέχρι το 2019 !!!

«Θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2017. Και ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018» και αναφερόμενος στον “αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης” – που αποκαλείται «κόφτης» διευκρίνισε πως δεν θα ενεργοποιηθεί σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια αλλά και για το 2019 καθώς «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».


Δεν ξέρει από οικονομικά ο άνθρωπος αυτός. Γιατί τον ταλαιπωρούν; Η άρση των captital controls εξαρτάται από την ψυχολογία των αγορών; Σε ποιούς τα λέει αυτά; Ο άνθρωπος αυτός είναι για εντατική. Με άδεια ταμεία θα γίνει χαλάρωση των περιορισμών, με όλους τους καταθέτες που έχουν λεφτά στις τράπεζες να μη μπορούν να τα ακουμπήσουν; Τι λέει ο ψεύτης;
Διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα ακόμη κόλπο για να φέρουν πίσω τις καταθέσεις στις τράπεζες όποιοι είναι ηλίθιοι και με αυτές να αυξήσουν τη ρευστότητα τους. Με αυτά τα λίγα που θα μαζευτούν θα αφήσει λίγο ελεύθερα τα μέτρα κλέβοντας όμως από τη φερεγγυότητα και δημιουργώντας επισφάλειες στις καταθέσεις σε νέο χρήμα από τους νέοαφελείς καταθέτες.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 2010 0 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΓΕ: ΤΟ 2012 ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!)
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟ ΜΗΝΑ? ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!
ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ TO -MHN-
ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Στην νεολαία μας έχει πέσει τόση πολύ ανάπτυξη που περιμένουν με αγωνία τα «κουτιά πρώτων βοηθειών» η τα «συμπληρώματα διατροφής» με ταπεράκια που στέλνουν οι γονείς από το υστέρημα τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...