Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πούτιν: Να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα



 Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας βρέθηκε  στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
"Τα αμοιβαία αισθήματα να γίνουν οικονομικά αποτελέσματα" ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά το διάλογο που είχε με τον Τσίπρα μπροστά στις κάμερες, φτάνοντας στο Μαξίμου.
 Δηλαδή θέλουμε και εμείς μερίδιο από το ξεπούλημα.
Ο Πούτιν τόνισε ότι «και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη έχουμε αναλυτικά συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Πρόσθεσε ότι «βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες είναι δύσκολες», για να υπογραμμίσει: «Αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές προοπτικές». «Και βεβαίως», σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, «πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος ειδικότερα, είπε ότι «δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι και υψηλές τεχνολογίες και υποδομές, αμοιβαίες επενδύσεις», τα οποία «ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα».
Από τον μακρύ κατάλογο των 19 υπό κρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων η Ρωσική πλευρά, βλέπει με καλό μάτι το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και το 65% της εταιρίας παροχής Φυσικού Αερίου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και την Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού. Προτάσεις για κοινοπραξίες με την ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τις μεταφορές, τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συναντήσεις που θα έχουν οι αντιπροσωπείες αμέσως μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο.

Κανένα λιμάνι και για εμάς; Kανένα σιδηρόδρομο η αεροδρόμιο δεν θα πάρουμε;

Bέβαια θα ρίξουν όπως ρίχνουν στα καλλιστεία οι μοντέλες, και τα γνωστά περί ειρήνης  και φιλίας των λαών, και άλλα τετριμμένα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε Έλληνας πρωθυπουργός,θα του έδινε απευθείας την ΤΡΑΙΝΟΣε και τον ΟΛΘ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...