Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πόσο ποιο μαλάκες μπορεί να γίνουν;



O πρώτος που θα βγάλει πρόχειρες  θήκες για να βάζουν τα πακέτα μέσα, ίσως και με μάρκα από έξω,  θα χεστεί στο τάλιρο. Δεν θα ξέρει τι να κάνει τα λεφτά. Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και στα οινοπνευματώδη. Την ίδια ζημιά κάνουν ίσως και χειρότερη. Άντε να δούμε και ουίσκι με σάπια συκώτια στην ετικέτα.

Η πώληση «ουδέτερων» ομοιόμορφων πακέτων τσιγάρων με σοκαριστικές προειδοποιήσεις για την υγεία των καπνιστών ξεκίνησε σήμερα στη Βρετανία όμως το μέτρο έγινε δεκτό με αρκετή δόση σκεπτικισμού στους δρόμους του Λονδίνου.
Τα πακέτα που κυκλοφορούν στο εξής στη βρετανική αγορά θα πρέπει να έχουν όλα το ίδιο σχήμα και το ίδιο χρώμα, χωρίς λογότυπο. Η μάρκα τους αναγράφεται με μικρά στοιχεία και περιστοιχίζεται από προειδοποιήσεις που υπενθυμίζουν τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία το κάπνισμα.
Την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων καπνοβιομηχανιών που ζητούσαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο του ομοιόμορφου, ουδέτερου πακέτου. Η εταιρεία Japan Tobacco International σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, θεωρώντας ότι «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία και τις επενδύσεις».

Οι πωλητές θα έχουν στη διάθεσή τους έναν χρόνο για να αποσύρουν τα παλιά πακέτα από την κυκλοφορία...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετα θα απαγορεψουν για το καλο μας το αλατι τη ζαχαρη το βουτυρο τα γλυκα τα παχια κοκκινα κρεατικα γιατι θα εχουν λιπος, το ελαιολαδο θα κριθει ασυμφορο γιατι θα πρεπει να παρει τη θεση του το μεταλλαγμενο αμερικανικο σογιελαιο κλπ κλπ κλπ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...