Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αφού τα έχουν συζητήσει στα κανάλια, δεν χρειάζονται διάβασμα.



Πρέπει να διαβάζουν πεντακόσιες σελίδες την ώρα χωρίς ύπνο για να  μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο, οπότε θα το καταπιούν αμάσητο.
Εκτός αυτού, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος  το υπουργείο Οικονομικών από το πολυνομοσχέδιο λείπουν παραρτήματα για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η λίστα με τους φορείς που θα ενταχθούν ή θα εξαιρεθούν από την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων!
Μάλιστα, από το υπουργείο επισημάνθηκε ότι τα παραρτήματα θα έρθουν κατά την διάρκεια της συζήτησης!
ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε ότι το παράρτημα που περιγράφει το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει κατάλογο με τους κρατικούς οργανισμούς που θα εξαιρεθούν. «Αναφέρετε παραρτήματα Β, Γ, και Δ αλλά δεν τα έχετε βάλει στο νομοσχέδιο που μας δώσατε» είπε για να απαντήσουν από την κυβέρνηση πως θα έρθουν το επόμενο διάστημα!
Απίστευτες δικαιολογίες επιστράτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Φάμελλος προκειμένου να αντικρούσει την κριτική για το ότι οι βουλευτές δεν πρόλαβαν να μελετήσουν το ογκώδες κείμενο είπε «δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε τα θέματα. Έχει προηγηθεί συζήτηση σε τηλεοπτικά κανάλια και αρθρογραφία σε εφημερίδες» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει ανάγκη για πρόοδο».
«Άλλο ο δημόσιος διάλογος στα κανάλια και άλλο η κοινοβουλευτική συζήτηση» του εξήγησε ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) για να συμπληρώσει «έχουμε 7,5 χιλ σελίδες και 2 εκατ. λέξεις».
«Είναι ξευτίλα» σχολίασε ο κ. Μάκης Βορίδης για να εξηγήσει «από το πολυνομοσχέδιο δεν λείπουν λεπτομέρειες αλλά οι φορείς που θα αποκρατικοποιηθούν. Μας λέει ο κ. Φάμελλος ότι συζητάμε για γνωστά θέματα. Αλήθεια; Ήταν γνωστό το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων;»


Κύμα αποκρατικοποιήσεων παραδέχονται KAI τα κυβερνητικά στελέχη προωθώντας με διαδικασίες εξπρές ρύθμιση με την οποία εντάσσονται άμεσα στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων , τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών-,κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου. 
Σύμφωνα με τα κατατεθέντα παραρτήματα οι ΔΕΚΟ που περνάνε άμεσα στο Ταμείο (με την έναρξη λειτουργίας του) είναι:
ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ ενώ σε επόμενο διάστημα θα μπουν οι: ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...