Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Kατέπεσε αεροπλάνο της EgyptAir,



Σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, την EgyptAir, η επαφή χάθηκε αφού η πτήση είχε ήδη μπει μερικά χιλιόμετρα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.
Το Κάιρο έχει ήδη αναπτύξει συνεργεία αναζήτησης.

Πρόκειται για αεροσκάφος Airbus Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και στο οποίο επέβαιναν 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.
 Είχε απογειωθεί από το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού στις 22:45 το βράδυ της Τετάρτης και το στίγμα χάθηκε στις 02:45 (ώρα Καΐρου).

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε πως το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000  πόδια και είχε ήδη μπει 16 χιλιόμετρα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο όταν χάθηκε «κάθε επαφή» μαζί του.
Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συμμετέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, συμμετέχουν ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H.

Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.
Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον ίδιο σημείο, ενώ έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα S-70 στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.


Το υπουργείο Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Βρετανός περιλαμβάνονται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Egyptair.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...