Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται η «χαρά του κουκουλοφόρου».Αντί για μολότοφ θα πετούν γλάστρες. Θα δούμε πολλά σπασμένα κεφάλια και από τα στυλιάρια – σημαίες, εκτός εάν κατέβουν σε απεργία τα….Μ.Α.Τ.  

Για προφορικές εντολές που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα κάνουν λόγοι αστυνομικοί των ΜΑΤ  οι οποίοι μετά το επεισόδιο με την ρίψη χημικών κατά των συνταξιούχων δέχτηκαν προφορική εντολή «να μην φέρουν κράνη και χημικά σε διαδηλώσεις».
Μιλώντας στο NewPost, συνδικαλιστές αστυνομικοί τονίζουν πως, «Αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη συνδικαλιστική πρωτοβουλία αστυνομικών,  «Θα έπρεπε να ζητήσουν στην χειρότερη εγγράφως τις όποιες παράτυπες εντολές», μάλιστα καταγγέλλουν πως, «μεγαλύτερη εντύπωση μας προκαλεί η στάση της φυσικής μας ηγεσίας και των ανώτερων αξιωματικών που δέχονται να υλοποιούν υπουργικές επιθυμίες. Δώσαμε όρκο στην πατρίδα και όχι υποταγή στον εκάστοτε υπουργό».
Όπως σημειώνει ο Ιωάννης Πεχλιβανάκης, που είναι τακτικό μέλος της ΠΟΑΣΥ και υπηρετεί στα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης, «δεχόμαστε προφορικές εντολές να μην φέρουμε κράνη και χημικά, ειδικά οι συνάδελφοι στην Αθήνα. Εδώ μας ζητήθηκε μια φορά αλλά λόγω των αντιδράσεων πήραν πίσω την όποια τέτοια πρόθεση είχαν.
Στη Αθήνα πάλι οι μισοί συνάδελφοι είναι χωρίς κράνη και χημικά, ενώ οι άλλοι μισοί έχουν για παν ενδεχόμενο». Καταλήγοντας τονίζει πως, «Σε μια μαστιζόμενη κοινωνία που γίνεται όλο και πιο επιθετικότερη, απαντάμε με αφαίρεση των ελάχιστων εχέγγυων αυτοάμυνας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζει ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Δώσαμε όρκο στην πατρίδα και όχι υποταγή στον εκάστοτε υπουργό»."
Ποια πατριδα;
των τοκογλυφων,των τραπεζιτων,των βιομηχανων,των πετρελαιαδων,των εργολαβων;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...