Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τα … πολιτικά κατακάθια ήταν πάντως … παρών .



Προσγειώθηκε στο Τατόι μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 μεταφέροντας τα λείψανα των 16 Ελλαδιτών καταδρομέων της αποστολής «Νίκη 4».
Σε κλίμα συγκίνησης η Ελλάδα υποδέχτηκε μετά από 42 χρόνια τα λείψανα των καταδρομέων που επέβαιναν σε αεροσκάφος τύπου «Νοράτλας» το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από τη Λευκωσία. Οι 16 πεσόντες ήταν μέλη της αποστολής μοίρας καταδρομέων που στόχο είχε να αναχαιτίσει την επέλαση των δυνάμεων του Αττίλα.   
Οι ήρωες που επέστρεψαν στην πατρώα γη είναι οι εξής:
 Αεροπόρος
Άνθιμος Ηλίας
 Καταδρομείς
Αναστασόπουλος Ανδρέας του Μιχαήλ, από το Χάβαρι Ηλείας
Γιαννακάκης Κοσμάς του Εμμανουήλ, από το Ζουνάκι Χανίων
Γιαννάκος Στέφανος του Θωμά, από το Παλαιοεκκλήσιο Καρδίτσας
Δαλαμάγκας Ηλίας του Δημητρίου, από το Μεσοχώρι Λάρισας
Ζησιμόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου, από τη Βάρκιζα Αττικής
Λιγδής Χρήστος του Λουκά, από την Αταλάντη Φθιώτιδας
Μανιάτης Σπυρίδων του Βασιλείου, από τη Ζαχάρω Ηλείας
Μονιάς Αιμίλιος του Γεωργίου, από την Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας
Νάκος Κωνσταντίνος του Γεωργίου, από τον Πλάτανο Τρικάλων
Πρινιανάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ, από τους Στόλους Ηρακλείου
Σκιαδαρέσης Νικόλαος του Χαραλάμπους, από τον Χαμόλακο Κεφαλληνίας
Τσάκωνας Ευάγγελος του Ανδρέα, από το Κολιάκιο Αργολίδας
Τζουράς Σωτήριος του Ιωάννη, από τις Κορφές Καλαβρύτων
Χατζόπουλος Χρήστος του Αθανασίου, από το Ελαφοχώρι Διδυμότειχο Έβρου
Χριστόπουλος Αθανάσιος του Ανδρέα, από το Περιστέρι Αττικής





Mπορείς να μας πεις ρε άθλιε πολιτικάντη ψεκασμένε με τους βαρύγδουπους λόγους, πόσες φορές όλα αυτά τα χρόνια παρέστεις εσύ και οι υπόλοιποι παρόντες πολιτικάντηδες, στα μνημόσυνα των πεσόντων Καταδρομέων; Ο Πάκης και ο Βούτσης ξέρουν κατά που πέφτει το… Μάλεμε; Τώρα που κατρακύλησες πολιτικά τους θυμήθηκες; O φερετζές του υπερπατριωτη δεν θα σε γλυτώσει από τον πολιτικό διασυρμό.
Αυτά παιδιά μαζί με όσα ζουν, τα είχαν ξεχάσει ΟΛΟΙ. Κάποιοι δεν ήθελαν μάλιστα ούτε να τα γνωρίζουν . Ότι έγινε για να κρατηθεί η μνήμη τους ζωντανή έγινε με καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα μνημεία τους έχουν στηθεί με έρανο - τσοντάρισμα απλών πολιτών . Ας αφήσετε λοιπόν τα όψιμα πατριωτιλίκια , γιατί μας θυμίζετε τους αντιστασιακούς που τίμησε με διπλώματα ο… Τσοζατζοπουλος.  
Και δεν ξεχνάμε ότι  τον Φεβρουάριο του 2015, με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ο  ψεΚάμμενος απευθυνόμενος σε στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τους είπε ότι είναι «μια μονάδα επίθεσης» που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».

Θα θέλαμε να πάρουν στα σοβαρά οι Τούρκοι τη συγκεκριμένη δήλωση; Σχεδιάζει ο ελληνικός στρατός την ανακατάληψη των κατεχόμενων; Η ΕΛΔΥΚ αποτελεί «μονάδα επίθεσης» κατά παράβαση των συνθηκών και των συμφωνιών που ορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της; Θα βοηθούσε την ελληνική εξωτερική πολιτική το να παίξει αυτή η ανεύθυνη δήλωση του σε όλα τα τουρκικά πρωτοσέλιδα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ψεκασμενος με την αγωνία του για συλλογή ψήφων, εξελίσσετε στον πλέον επικίνδυνο πολιτικό στην χώρα. Κοντεύει να διαλύσει τον στρατό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...