Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πέντε μέρες μετά το Φ.Ε.Κ πέφτει… μαύρο.



Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την θωράκιση των αδειοδοτούμενων καναλιών και το κλείσιμο όσων δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως από τη διαγωνιστική διαδικασία. Οι...
ρυθμίσεις που υπογράφονται από τους Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη προβλέπουν, μεταξύ άλλων:
Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι πέντε ημέρες μετά από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για την οριστική χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών θα επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς άδεια, κυρώσεις που περιλαμβάνουν και τη διακοπή του σήματος.
 Ειδικότερα, στην τροπολογία προβλέπονται ποινικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την φυλάκιση έως 12 μήνες. Χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Κατάσχεση εξοπλισμού. Διοικητικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν Σύσταση, με πρόστιμο 3 εκατομμύρια ευρώ αν δεν υπάρξει συμμόρφωση. Αναστολή ή ανάκληση της άδειας (αυτό ισχύει για την Digea, καθώς το κανάλι δεν θα έχει ούτως ή άλλως άδεια).
 Σύμφωνα με το άρθρο 3 της τροπολογίας: “Μετά την πάροδο πέντε εργάσιμων ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
 (α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελέυθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειδοτούμενους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, 
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιδήποτε εμβέλεια ή γεογραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρω υπό (α) αναφερομένων”.
 Ακόμη με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα για την εκπομπή των αδειοδοτημένων σταθμών σε σήμα υψηλής ευκρίνειας, για θέματα διαφημιστικής δαπάνης με βασικότερο το ότι η διαφημιστική δαπάνη σε μη αδειοδοτημένο σταθμό δεν θα εκπίπτει, περιορισμό της δικτύωσης μεταξύ περιφερειακών σταθμών και παράταση για ένα τρίμηνο της έναρξης ισχύος του νόμου για απευθείας τιμολόγηση του διαφημιζομένου.

Όλα αυτά ισχύουν πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για τους οριστικούς κανάλαρχες...

Δείτε όλη την τροπολογία, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...