Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τους μοίρασε τον…. ΕΝΦΙΑ.



Αμέσως μετά την πελατειακού τύπου συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του Συμβούλιο της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου δήλωσε ότι υποχρέωση του δικαστηρίου είναι «να αφουγκράζεται την κοινωνία», σημειώνοντας ότι το ΣτΕ «έδωσε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις».
Είναι κάπως σοκαριστικό το ότι εν έτει 2016 χρειάζεται να επισημανθεί ότι καθήκον του κάθε δικαστηρίου είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων, ανεξάρτητα από το τι επιθυμεί η κοινωνία. Είναι αληθινά τρομακτικό το να συνειδητοποιείς ότι ένας τόσο ανεύθυνος δικαστής έχει βρεθεί στην κεφαλή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βιώνουμε τον απόλυτο ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών του τόπου και το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία παρακολουθεί παγερά τις εφιαλτικές εξελίξεις. Κάθε μικρή εκτροπή που επιχειρείται σε μια Ελλάδα της Ε.Ε επιβεβαιώνει πόσο μακριά θα έφταναν ορισμένοι σε μια λεηλατημένη Ελλάδα της δραχμής.

Δυστυχώς για τις ιδέες που καπηλεύεται, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πια πολλάκις «συλληφθεί» να επιχειρεί την αλλοίωση των θεσμικών κεκτημένων της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το χρονοντούλαπο της Ιστορίας έχει ήδη ανοίξει και την περιμένει, μαζί με τους αυτόκλητους αυτοεξεφτελιζόμενους υποστηρικτές της.
Ο Τσίπρας είπε ότι είναι «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».
«Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα χρόνια τα 5 χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της και αναφέρθηκε στη δέσμευση του πρωθυπουργού για διατήρηση των ειδικών μισθολογίων των Δικαστών: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των Δικαστών, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «δεν τίθεται θέμα μειώσεως του μισθολογίου των δικαστών, ούτε αυξήσεων, αλλά διατήρησης του μισθολογίου μας και λάβαμε τη δέσμευση αυτή από τον πρωθυπουργό».
Ένας από τους δύο λέει ψέματα.
Οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας είναι για να προεδρεύουν των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Δεν είναι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστών. Δεν παζαρεύουν, δεν συζητούν αυξήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τηρούν τις μέγιστες δυνατές αποστάσεις, έτσι ώστε να τεκμηριώνεται η ανεξαρτησία τους από την κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ίδρυσε και κάτι που ονομάζεται «επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος», στην οποία ένιωσε την ανάγκη να προσθέσει και τον Γιώργο Κιμούλη, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Όσες επιτροπές κι αν συστήσει ο πρωθυπουργός κι όσο παράδοξη κι αν είναι η σύνθεση τους, η αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ελαφρώς σοκαριστική είναι και η συμμετοχή του γαλάζιου Κώστα Αγοραστού, η οποία υπονοεί ότι η Ν.Δ νομιμοποιεί τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής.
Όσο για τον  κ. Παραρά;  Ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της πρώτης Χούντας, τώρα είναι και στην δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...