Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Πούστης γεννιέσαι δεν γίνεσαι.Πρέπει να το έχεις στο D.N.A σου.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, Ο ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Γιακουματος, του ζητήθηκε να διευκρινίσει τα όσα έχει πει για τους ομοφυλόφιλους στο παρελθόν και εκείνος δήλωσε χαρακτηριστικά:
Έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους και δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός. Αυτό είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Για να το καταλάβετε ιατρικά ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών: είναι οι επίκτητοι και συγγενείς, οι οποίοι γεννιούνται έτσι. Σε αυτούς δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, αυτός γεννήθηκε έτσι. Δεν τα έχω μαζί του, δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουν όλοι παραδείγματα.
Μάλιστα, ο πολιτικός υποστήριξε ότι η τηλεόραση προβάλει και προωθεί την ομοφυλοφιλία  επηρεάζοντας τα παιδιά που την παρακολουθούν. «Αν δεις τηλεόραση, όλα τα παραδείγματα είναι, το 90% είναι ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια» κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.
Στις εν λόγω δηλώσεις αντέδρασε και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε: Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: “Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια”. Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός σήμερα, το 2017, βουλευτής με τη νέα  Νέα Δημοκρατία ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά.
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια ο οποίος ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου», διοτι οι πούστηδες είναι πολλοί και έχουν τους ανάλογους ψήφους.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει “έκανα λάθος”. Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι “δεξιοί”. Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...