Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ήταν σε ευθεία γραμμή με την CIA ο Βορίδης;



Εάν συνυπολογίσουμε τις σχέσεις του με το εθνικό μέτωπο της Γαλλίας, και την άνοδο του Τραμπ στην Αμερική, προβλέπονται «χρυσές μέρες» για τους ναζί της Ελλάδος ,και δεν εννοούμε την χρυσή αυγή, αλλά τους κρυφούς ναζιστοδημοκράτες της Νουδούλας.
 Η CIA θεωρούσε ότι αν ξεκινούσε ο ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας της Βορείου Ηπείρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου θα μπορούσε να ενωθεί με την Ελλάδα.
Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο της επίθεσης της ΜΑΒΗ την 10η Απριλίου του 1994 σε αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή η CIA ενημερώνει την Αλβανία, ότι μια ένωση της Ελλάδας, με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι εφικτή και θα περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ των ποταμών Σκουμπίνι και Βιόσα όπως αποκαλύπτεται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφά που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν οι Αλβανοί γίνουν σημαντικότεροι για τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή, υπήρχε η προοπτική της ένωσης της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο και το αναγνώριζε η ίδια η CIA η οποία χαρακτήριζε το μειονοτικό ελληνικό κόμμα της «Ομόνοιας» ως «πέμπτη φάλαγγα» στην Αλβανία. Οι ίδιοι οι Αλβανοί δε χαρακτήριζαν την οργάνωση ως «τρομοκρατική».
Στα έγγραφα αναφέρεται επίσης ότι «εάν δεν βρουν μια προσέγγιση Αθήνα και Τίρανα ο ελληνικός πληθυσμός της Β. Ηπείρου μπορεί να δημιουργήσει μια αποσταθεροποιητική κρίση».
Το έγγραφο κάνει σαφή αναφορά στα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, το πως βρέθηκε υπό αλβανική κυριαρχία, για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ, το οποίο προέβλεπε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Μάλιστα δίνει και όρια αυτής της περιοχής, πολύ βορειότερα από την Βόρεια Ήπειρο, με τον χαρακτηρισμό «Περιοχή που διεκδικείται από τους Έλληνες εξτρεμιστές»!

Δείτε μερικές εικόνες από τα έγγραφα: ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...