Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μια πολύ βρώμικη υπόθεση



Μετά από την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από γνωστή δημοσιογράφο όπως όλα δείχνουν η βρώμικη υπόθεση ίσως κλονίσει συθέμελα την συνοχή της κυβέρνησης.

Όλα ξεκίνησαν με μια προσωπική περιπέτεια της κουμπάρας του Καρατζαφέρη Θάλειας Χούντα, δημοσιογράφου στο  επάγγελμα . Το 2014 είχε πέσει θύμα απαγωγής με αποτέλεσμα να περάσει 12 εφιαλτικές ημέρες στα χέρια των βασανιστών – απαγωγέων της. Η υπόθεση τότε απασχόλησε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όπως είναι φυσικό ανέλαβε την υπόθεση η ελληνική αστυνομία.

Παρόλα αυτά –  κι ενώ η αστυνομία θα έπρεπε να παρακολουθεί από κοντά το θύμα και την υπόθεση –  λίγους μήνες αργότερα η κυρία Χούντα έπεσε και πάλι θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας τον Φεβρουάριο του 2015.Ο Γολγοθάς της δημοσιογράφου,  που όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν απροστάτευτη από τις αρχές, δεν τελείωσε εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2015 έπεσε και πάλι θύμα αγνώστων οι οποίοι της προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η δημοσιογράφος τον Μάρτιο του 2016, κι ενώ η υπόθεσή της είχε σκαλώσει για άγνωστους λόγους και κυρίως από τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ, γνώρισε τον σύμβουλο εξ απορρήτων του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Παύλο Αδακτυλίδη, ο οποίος είναι και εν ενεργεία συνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού.
Όπως υποστηρίζει η κυρία Χούντα ο σύμβουλος του Νίκου Τόσκα φέρεται να έδειξε ιδιαίτερο ζήλο ώστε να βοηθήσει αυτός και ο υπουργός για να προχωρήσει η υπόθεση και να βρεθούν οι δράστες της απαγωγής και των βίαιων πράξεων εναντίον της. Η ίδια λέει στο gogranews ότι βρισκόταν κάτω από ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση, καθώς ακόμη φοβόταν για την ζωή της, κάτι που επηρέαζε και την συμπεριφορά της. Με λίγα λόγια ήταν ευάλωτη σε οποιαδήποτε υπόσχεση που θα βοηθούσε να λυθεί σύντομα η υπόθεσή της και να λυτρωθεί από τον εφιάλτη που δεν έλεγε να τελειώσει.

Πάνω σε αυτή την κατάσταση όπως ισχυρίζεται η ίδια πάτησε ο Παύλος Αδακτυλίδης και άρχισε να της υπόσχεται ότι θα βοηθήσουν αυτός και ο υπουργός, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Ότι δήθεν θα μετατεθεί ο ίδιος στην Κύπρο ως στρατιωτικός και έτσι δεν θα μπορούσε να επιληφθεί από κοντά των υποθέσεων της απαγωγής της δημοσιογράφου. Σύμφωνα με την Θάλεια Χούντα της πρότεινε την εξής λύση. Να ακυρώσει την μετάθεσή του ώστε να την βοηθήσει, αλλά παράλληλα να του δώσει 50.000 ευρώ που θα έχανε εκείνος από τους μισθούς εάν μετατίθετο στην Κύπρο. Εκείνη όπως λέει, κάτω από την έντονη ψυχολογική πίεση και καθώς ο σύμβουλος του Τόσκα πλέον την εκβίαζε ανοιχτά και ωμά για τα χρήματα, λεγοντάς της ότι δεν θα προχωρούσαν χωρίς αυτόν οι υποθέσεις της, υπέκυψε στον εκβιασμό.

Έτσι τον Ιούνιο του 2016 και χωρίς να γνωρίζει ο σύζυγός της, μετά από τις καθημερινές πιέσεις του Αδακτυλίδη, έδωσε τα 50.000 ευρώ. Εκείνος τότε την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε αμέσως στον υπουργό Τόσκα ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως ισχυρίζεται η κυρία Χούντα το μόνο που είχε ζητήσει ήταν να προχωρήσει η έρευνα και τίποτε παραπάνω, καθώς μέχρι τότε η ΕΛΑΣ δεν έδειχνε ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Όμως λίγες ημέρες αργότερα, στις αρχές Ιουλίου και τελείως αιφνιδιαστικά,  ο Αδακτυλίδης, σύμφωνα με την δημοσιογράφο,  έστειλε μήνυμα στο κινητό του συζύγου της, λέγοντάς του ότι ο υπουργός Τόσκας και ο ίδιος δεν θα ασχοληθούν με την υπόθεση της και θα την αναθέσουν απλώς στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛΑΣ.

Έτσι τον Οκτώβριο του 2016 η Θάλεια Χούντα έστειλε ένα μήνυμα που ουσιαστικά «καίει» τον σύμβουλο του υπουργού. Του ζητούσε πίσω τα 50.000 ευρώ και εκείνος της έστειλε απάντηση γράφοντάς της «ΟΚ», κάτι που σημαίνει σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ότι παραδέχεται πως έχει πάρει τα χρήματα.

Η Θάλεια Χούντα μετά από όλα αυτά και καθώς ο σύμβουλος του υπουργού δεν της έχει επιστρέψει τα χρήματα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κάτι που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για το υπουργείο δημοσιάς τάξεως για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την υπόθεση, αλλά και για την κυβέρνηση καθώς εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη. Όχι μόνο ο σύμβουλος του υπουργού αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Τόσκας που είναι και αυτός μηνυόμενος από την δημοσιογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...