Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εάν φύγει το Δ.Ν.Τ πάμε σε τέταρτο, η πέμπτο η έκτο μνημόνιο γιατί χάσαμε το νούμερο.



Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην Süddeutsche Zeitung, άφησαν για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο το ελληνικό δανειακό πρόγραμμα να συνεχιστεί χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Είναι Δεδομένο όμως ότι η παρουσία του Ταμείου και μάλιστα με χρηματοδοτική συμβολή αποτελεί πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης.
Θέλει ο Σόιμπλε ξαφνικά να μην συμμετέχει τελικά στο εξής το ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας, παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση επιμένει εδώ και μήνες για την συμμετοχή του;
Αλλάζει ξαφνικά ο Σόιμπλε τη στρατηγική του; Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αποχωρήσει από τη διάσωση;
Αρθρογράφος  της Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι ενδεχόμενη αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης εν μέσω προεκλογικού αγώνα στη Γερμανία «θα ήταν εφιάλτης» για τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ, και σημειώνει ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι ποντάρουν να υπάρξει τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Ιούνιο συμφωνία με το ΔΝΤ για τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Ήδη αυτό θα είναι δύσκολη υπόθεση για τον Σόιμπλε, καθώς το ΔΝΤ θέλει να παράσχει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, κάτι που απορρίπτει όμως κατηγορηματικά η γερμανική κυβέρνηση».
Σημειώνουμε  δε, ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη συνέντευξή του (εφημερίδα Suddeutsche Zeitung) προτείνει η συνέχιση του τρίτου προγράμματος να γίνει από τον ESM. «Αυτό θα μπορούσε να ανατεθεί στον ESM  αφού πρώτα εγκριθεί από τη Bundestag», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσο για τα δημοσιεύματα ότι θα αντιδράσουν βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός: «Δεν θα υπάρξει καμία εσωτερική πολιτική ένταση, παραμένουμε πιστοί στα συμφωνηθέντα»

Όσο για τα βλαμμένα του  Μαξίμου... πανηγυρίζουν  για τις δηλώσεις Σόιμπλε με αφορμή την προειδοποίηση του Γερμανού υπ. Οικονομικών ότι αν φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί διαπραγμάτευση εξαρχής. Δηλαδή ....πανηγυρίζουν για το επερχόμενο  ΜΝΗΜΌΝΙΟ.

Πληροφορούμε τους πανηλίθιους παλαμόκρούστες ότι υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχει βγει στην επιφάνεια αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό υπό τον ήλιο.

Μια διεθνής συμφωνία (τροποποιημένο 3ο μνημόνιο) δεν ξεκινάει με τέσσερα μέλη και παραμένει σε ισχύ, όταν από αυτήν αποχωρήσει ένα μέλος (το ΔΝΤ). Η Γερμανική Βουλή θα στριμώξει άγρια το κ.Σόιμπλε αν φύγει το ΔΝΤ, γιατί “συνέχεια” σε μια διεθνή συμφωνία με λιγότερα μέλη δεν υπάρχει. Έγκριση από τη Γερμανική Βουλή σημαίνει νέα συμφωνία δηλαδή Μνημόνιο 4.

Γιατί όταν έρθουν δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν, αν και είναι μαθημένοι στις κωλοτουμπες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...