Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Κάθε …πέρσι και… καλύτερα.



Ένα ανατριχιαστικό ρεπορτάζ δημοσιεύει ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ομώνυμο ιστότοπό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Ταμείο εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος αντί να μειώνεται θα εκτιναχθεί στο 275% του ΑΕΠ!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υποχωρεί στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη βιώσιμο, και θεωρεί ανεπαρκείς τις προτάσεις-δικαιολογίες των Ευρωπαίων και την άρνησή τους να ασχοληθούν σοβαρά με το μείζον αυτό ζήτημα.
Επίσης: Το ΔΝΤ απαιτεί σημαντική αναδιάρθρωση των όρων των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Χωρίς αναδιάρθρωση το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τονίζει το Ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν από το Ταμείο, τα παραπάνω αναφέρονται στη νέα αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας, που παραδόθηκε την Τρίτη το βράδυ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Η έκθεση θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρία του Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου.
Στο Ταμείο πιστεύουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι καθόλου βιώσιμο, και δεν θα καταστεί τέτοιο ούτε με την πλήρη εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Η αναφορά αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, στην ουσία δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Ελληνικό Πρόγραμμα με βάση τη λογική του ΔΝΤ.
Πιστεύουν επίσης ότι μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες για τη χρηματοδότηση του χρέους θα λάβουν εκρηκτικό χαρακτήρα, καθώς η Ελλάδα δεν δύναται να αντικαταστήσει τη ιδιαίτερα χαμηλή χρηματοδότηση που λαμβάνει από τους δανειστές της, με χρηματοδότηση από τις αγορές, οι οποίες θα προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο αναζητεί λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό χρέος θα έχει καθοδική πορεία, και επίσης θα διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες στο 15 με 20% του ΑΕΠ. Στο Ταμείο πιστεύουν ότι ΔΕΝ είναι συνεπείς με τη βιωσιμότητα οι όποιες λύσεις προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση, και οι οποίες δεν οδηγούν σε μια πτωτική πορεία του χρέους στο χρονικό ορίζοντα έως το 2060.
Το Ταμείο, όπως πάντα, καταγράφει και τα σενάρια του. Έτσι, ένα από τα σενάρια αναφέρει ότι μέχρι το 2020 το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει στο 170% του ΑΕΠ, και το 2022 μέχρι το 164% του ΑΕΠ. Στη συνέχεια αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2060 και να φτάσει στο 275% του ΑΕΠ.
Πιστεύουν δηλαδή ότι το κόστος του χρέους θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς ο δανεισμός από τις αγορές θα αντικαθιστά τα χαμηλότοκα δάνεια των Ευρωπαίων δανειστών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα ανέλθουν στο 15% του ΑΕΠ ήδη από το 2024 και στο 20% του ΑΕΠ μέχρι το 2031, φθάνοντας περίπου το 33% από το 2040 και περίπου το 62% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
H απόρρητη έκθεση του ESM

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καποτε γελαγαμε οταν βλεπαμε να πληρωνουν σαν ξελλιγωμενοι στις παραλιες της Ελλαδας οι τουριστες 50 δραχμες για μια φετα καρπουζι.
Μετα ηρθαν τα συσκευασμενα, εξι γερμαδες, φραουλες στο μπωλακι, εξι πατατες στο διχτακι, το 20λιτρο ελαιολαδο εγινε πεντολιτρο για να γινει λιγο αργοτερα τριλιτρο, περναμε ντοματες με τα κιλα και τωρα φυτευουμε τις δικες μας.
Αυτη την αναπτυξη ευαγγελιζονταν απο την εποχη του Σημιτη ολοι οσοι πρωθυπουργοι κυβερνησαν τη χωρα. Ευρωπαικη αναπτυξη, δυνατο νομισμα, χτιζοντας το καινουργιο και γκρεμιζοντας το παλιο.
Τα λεγαμε, μας ελεγαν οπισθοδρομικους, τρελλους, μαλακες.
Ας φανε τωρα Ευρωπαικη αναπτυξη και ερχονται και τα πολυ χειροτερα.

Ανώνυμος είπε...

Διορθωση στο περναμε ντοματες, παιρναμε τοματες ειναι το σωστο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...