Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Τόσοι πούστηδες υπάρχουν στο γιουρογκρουπ, ένας δεν τα βρήκε με την Τσακαλώτο;Μια τεράστια αποκάλυψη φέρνει στο φως το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας ότι...υπάρχει επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την τρόικα, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να δηλώνει προς το Eurogroup ότι η Αθήνα έχει εκπληρώσει.... μόλις το 1/3 των παραιτουμένων για να κλείσει η αξιολόγηση!
Αν οι πληροφορίες του έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείο αληθεύουν, τότε η κυβέρνηση διαψεύδεται πλήρως στους ισχυρισμούς της ότι οι δανειστές καθυστερούν την αξιολόγηση ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλα όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg η επιστολή της κυβέρνησης προς τους δανειστές αναφέρει ότι:

- το 1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί

- άλλο 1/3 των προαπαιτούμενων είναι σε εξέλιξη και "αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες"

- το υπόλοιπο 1/3 «μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία» φέρεται να υπόσχεται ο Τσακαλώτος.

Με άλλα λόγια, η Αθήνα παίζει καθυστερήσεις, «κρατάει την μπάλα στα πόδια της» για το 30% των πιο σκληρών –όπως εκτιμάται- μέτρων και υπόσχεται να τα εφαρμόσει όλα αν και εφόσον κλείσει η συνολική διαπραγμάτευση για όλα τα ανοικτά θέματα, όπως τα πλεονάσματα μετά το 2018, αν θα μπει ή θα φύγει το ΔΝΤ κλπ.
Με τα δεδομένα αυτά, εξηγείται και γιατί δεν υπήρχε λόγος να επιστρέψουν καν στην Αθήνα οι θεσμοί –ούτε καν για το θεαθήναι όπως επιχειρήθηκε τον Δεκέμβριο...
real.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...