Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Από τους… λοχίες θα την βρει. Κακώς τους άφησε.Στη σύλληψη  Τούρκων στρατιωτικών στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, προχώρησαν οι Τουρκικές αρχές, σύμφωνα με τ/κ Μέσα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι συνταγματάρχες, επικεφαλής κρίσιμων μονάδων (πληροφορίες, διοικητές τεθωρακισμένων κλπ) στα κατεχόμενα της Κύπρου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν και 19 κατώτεροι αξιωματικοί από τον βαθμό του λοχαγού, μέχρι τον βαθμό του ταγματάρχη.
Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών υπηρεσιών εννέα συνταγματάρχες που υπηρετούν στον Στρατό κατοχής μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ οι λοιποί μένουν κρατούμενοι στην Κύπρο.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πρακτορείο Ανατολού, αλλά και δημοσίευμα της «Kibris Postasi», οι εννέα στρατιωτικοί συνελήφθησαν σήμερα και μεταφέρθηκαν με δυο στρατιωτικά ελικόπτερα στην Άγκυρα, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην «τρομοκρατική οργάνωση» Γκιουλέν (FETO). Προστίθεται μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, τα γραφεία τους, αλλά και στις διοικήσεις όπου υπηρετούν.

Μάλιστα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σπίτια αξιωματικών του τουρκικού στρατού, αλλά και στρατιωτικές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου παρακολουθεί την κατάσταση.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας, Bruxelles2, η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πογκρόμ κατά Τούρκων στρατιωτικών που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, από τους περίπου 400 Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στις εκτός Τουρκίας δομές της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι 232 είναι «υπό εκκαθάριση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες από Τούρκους αξιωματικούς, υπήρξαν περιπτώσεις που τα βασανιστήρια τα υπέστησαν οι γυναίκες των αξιωματικών προκειμένου οι τελευταίοι να λυγίσουν, ενώ γίνεται λόγος και για τέσσερις ως έξι θανάτους αξιωματικών μετά από βασανιστήρια.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μαζική υποβολή αιτημάτων παροχής ασύλου από Τούρκους αξιωματικούς στις χώρες που υπηρετούν. Ένας από τους βασικούς λόγους της μαζικής υποβολής αιτημάτων ασύλου είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και τα όσα υπέστησαν αυτοί που συμμορφώθηκαν προς την εντολή της Αγκύρας και γύρισαν πίσω. Κάποιοι συνελήφθησαν μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο, φυλακίστηκαν, ανακρίθηκαν ενώ ορισμένοι υπέστησαν βασανιστήρια.

philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...