Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Μπουκώθηκαν τα …Συριζαίϊκα... σούργελα .Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά media για το λαθρομεταναστευτικό, κατά την Ένωση …Συριζαίων …Ξενοδόχων Λέσβου - Μυτιλήνης κατά τον Τσίπρα..
Ευθύνες επιρρίπτει σε ανακοίνωσή της στα media της χώρας για την καταστροφή του τουρισμού του νησιού. Σε επιστολή τους προς το ΕΣΡ οι ξενοδόχοι της Μυτιλήνης καταγγέλλουν ότι η εικόνα που προβάλλεται για την κατάσταση στο νησί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με αποτέλεσμα η στρεβλή εικόνα που παρουσιάζουν τα εγχώρια μέσα, να διαμορφώνει και την αρνητική εικόνα των διεθνών μέσων, επιτείνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την κατάρρευση των αφίξεων, του αριθμού των πτήσεων charter και κατά συνέπεια τους τζίρους των επιχειρήσεων, τα εισοδήματα των επαγγελματιών και την απασχόληση στη Μυτιλήνη.
Επιπλέον, καλούν το ΕΣΡ να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί η πληγείσα εικόνα και να αναστραφεί η αρνητική εικόνα διεθνώς.
Μεταξύ άλλων γράφουν….
«Εκτιμούμε ότι γνωρίζετε τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε, τόσο στη Λέσβο, όσο και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την υφιστάμενη οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις απ’ το ΛΑΘΡΟΜεταναστευτικό / Προσφυγικό πρόβλημα.
Από το καλοκαίρι του 2015 με την εμφάνιση των ΛΑΘΡΟ-μεταναστευτικών ροών, η Λέσβος έγινε διεθνώς γνωστή όχι τόσο για το φυσικό της κάλλος ή το τουριστικό της προϊόν όσο απ’ την αρνητική της εικόνα που συνεχίζει να προβάλλεται ακόμα και σήμερα, απ’ τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, επιδεινούμενη με εντάσεις, απειλές κι ανιστόρητες αναφορές της γείτονος Χώρας, πλήττοντας το αίσθημα ασφάλειας (κυρίαρχου άλλωστε κριτηρίου επιλογής προορισμού για διακοπές, εργασίες, επενδύσεις) του κάθε επίδοξου επισκέπτη, επιχείρησης, οργανισμού κ.ά.
Η παραπάνω αρνητική εικόνα, έχει σαν αποτέλεσμα να πλήττεται ο τουρισμός, η οικονομία, η απασχόληση και συνακόλουθα η κοινωνική δομή του νησιού μας, τη στιγμή που άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Χώρα μας, γνωρίζουν άνθιση, με overbooking στις κρατήσεις τους κι εμείς με κατάρρευση αφίξεων, τζίρων, εισοδημάτων, απασχόλησης.
Η Λέσβος και τα άλλα νησιά αιμορραγούν κι ενώ προσπαθούμε με ίδιες δυνάμεις να επουλώσουμε τις πληγές μας, κάθε προσπάθειά μας ακυρώνεται από επιλεγμένες εικόνες αρχείου; , που προβάλλονται κατ’ επανάληψη απ’ τα ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας.
Απολυμάνετε πρώτα τα βρωμοξενοδοχεία που φιλοξένησαν ΛΑΘΡΟ και μετά να διαμαρτύρεσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...