Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Oι «Πυρηνικοί εναγκαλισμοί» του Πούτιν με τον Ερντογάν





Μεγαλοπρεπή υποδοχή επιφύλασσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε στην Άγκυρα σήμερα το μεσημέρι για τα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού. Η επίσκεψη του Πούτιν πραγματοποιείται εν μέσω διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση μετά τη δηλητηρίαση σε βρετανικό έδαφος του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, την οποία το Λονδίνο αποδίδει στη Μόσχα. Σε δηλώσεις του για τα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου, ο Πούτιν τόνισε πως “είναι ένα νέο βήμα για την οικονομία της Τουρκίας».
Τι είναι το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού
Κατασκευάστρια εταιρεία είναι φυσικά η ρωσική κρατική εταιρεία ROSATOM. Ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, με δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής 4.800 Megawatt. Το ύψος της ρωσικής επένδυσης ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Τουρκία. 10.000 άνθρωποι εργάζονται για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ενώ 3.500 άνθρωποι θα εργάζονται σε αυτόν όταν θα τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον 248 Τούρκοι βρίσκονται στη Μόσχα και θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία του σταθμού για τα επόμενα 6,5 χρόνια. Η λειτουργία του για τουλάχιστον 49 χρόνια θα εποπτεύεται από τη Μόσχα. Το Ακούγιου, βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, βόρεια της Κύπρου. Οι φιλοδοξίες της Άγκυρας δεν περιορίζονται στο Ακούγιου. Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει την κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενός στη Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα και ένα στην Ιγκνιάντα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως είναι ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης, καθώς και ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα είναι σύμφωνη με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτός από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα ο Πούτιν στην Τουρκία πρόκειται να έχει επίσης με τον Ερντογάν κρίσιμες συνομιλίες σχετικά με τη Συρία.
Αύριο Τετάρτη ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί θα φθάσει επίσης στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει με τους δύο ομολόγους του τριμερή σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στη Συρία. Σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας κήρυξαν επισήμως την έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, του πρώτου σε τουρκικό έδαφος, ο οποίος θα κατασκευαστεί από τη ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosatom Αλεξέι Λιχάτσεφ, που συνοδεύει τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, δήλωσε πως περισσότερες από 350 τουρκικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού.
Μέχρι και άλογα έβγαλε στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας ο “σουλτάνος” για να εντυπωσιάσει τον πρόεδρο της Ρωσίας. Στο δρόμο για το προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα, την πομπή του προέδρου της Ρωσίας, συνόδευαν ιππείς, οι οποίοι κρατούσαν τουρκικές και ρωσικές σημαίες!
Η πομπή έφτασε στο προεδρικό μέγαρο, όπου είχε στηθεί μια… αυτοκρατορική φιέστα! Στην κεντρική είσοδο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Αφού ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των χωρών τους, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν θερμή χειραψία.






Η εφαρμογή της συμφωνίας του Δεκεμβρίου για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα, δήλωσε o Πούτιν από την Άγκυρα.
Tόνισε ότι  «Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf»,
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά στην συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής.

 

Αυτό είναι νέο τουφέκι που θα κατασκευάσει η Τουρκία

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΌΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΌΜΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Το ξανθό γένος τα βρήκε με το μελαχρινό γένος.

Ανώνυμος είπε...

Τα δεξιά πουτανάκια βρήκαν δουλειά με την επίσκεψη του Πούτιν και την συμφωνία του με τους Τούρκους. Δεν κοιτάνε όμως τι έκαναν για να τον φέρουν κοντά, εκτός από το να συζητούν και να παίρνουν εντολές μέρα - νύχτα από τον αλωνίζοντα την χώρα Παϊατ .

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕχΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗμΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ψΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ μΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡχΕΙ ΑΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς έπρεπε να είχαμε βάλει Πυρηνικό Σταθμό για να είμαστε ενεργειακά αυτάρκεις εδώ και πολλά χρόνια.
Αλλά δυστυχώς περί άλλων τυρβάζαμε και τυρβάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ξανθό γένος, ομόδοξοι χριστιανοί και πίτσες μπλε...
Υπάρχει διαθέσιμη καμία προφητεία για αυνανισμό;
Αναρωτιέμαι υπάρχουν χειρότεροι άνθρωποι από τους χριστιανούς;
Ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου συμμαχώντας με εχθρούς, ακόμα και με ισλαμιστές…
Άκου πυρηνικά στην τουρκία…
Τα μεθεπόμενα Ίμια δεν θα έχουν ελικοπτεράκια, εμβολισμούς σκαφών κτλ.. αλλά μανιτάρια πάνω από τις πόλεις μας…
Σύμμαχος το ομόδοξο ξανθό γένος και τα @@ μας κουνιούνται…
Μόνοι μας είμαστε ενάντια σε όλους…

Ανώνυμος είπε...

οτι κανουμε θα το κανουμε μονοι μας Το μονα οπλα που στελνουν οι ρωσοι ειναι διμετρες ρωσιδες για να ξεχαρμανιαζουμε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...