Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Της ΕΔΩΣΑΝ άλλο ένα τοις εκατό.Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του Λαϊκού Συνδέσμου, αποφάσισε η Ολομέλεια, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

Υπέρ της αναστολής ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές.

Από την στάση του κόμματός του διαφοροποιήθηκε ο κ. Μανώλης Γλέζος εξηγώντας ότι «η Χ.Α. αντιμετωπίζεται πολιτικά».

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ: Κατά της αναστολής ψήφισαν Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ Γιαταγάνα, Μ. Ραχήλ, Γιοβανόπουλος

ΠΑΡΩΝ ψήφισαν : Μ Κόλλια Τσαρουχά, Π. Μελάς, Μ. Χρυσοβελώνη, Τα. Ιατρίδη , Ελ Κουντουρά. Oλα τα κόμματα, επιτίθενται στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή άσχετα αν το σύνολο των οπτικών ηχητικών και έγγραφων ντοκουμέντων αποδεικνύουν ότι δεν ευθυνόταν το κόμμα ή οι βουλευτές του για την ένταση σήμερα στην Ολομέλεια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ στρέφονται κατά του Λαϊκού Συνδέσμου .
Κανείς δεν είπε έστω και μία λέξη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το όνειδος του Γ.Πάντζα του ξεστόμισε το "Χάϊλ Χίτλερ"
Ας δούμε τι δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων κομμάτων:
«Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχει πολλές φορές, κακώς νοούμενη ανοχή στο ύψος των εκφράσεων και της κοινοβουλευτικής αντιπαραθέσεως. Εκεί πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις του προεδρείου και εφαρμογή του Κανονισμού», υποστήριξε ο πρώην αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ (του πρόγονου πολιτικού σχηματισμού της Χρυσής Αυγής) και νυν βουλευτής της ΝΔ, τσεκουράτος Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας παραπονούμενος μάλιστα ότι ... ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί χαρακτηρίζει συλλήβδην τη ΝΔ "χρυσαυγίτες"...
"Συζητάμε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά έχουμε ζήσει τις ύβρεις που μας ανεβάζουν "δοσίλογους" και μας κατεβάζουν "ταγματασφαλίτες". Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι "ναζί". Σήμερα η "Αυγή" έχει τίτλο "Επιστρατευμένοι στην ακροδεξιά". Αντιλαμβάνεστε πού οδηγούν αυτά;" Αναρωτήθηκε. «Ταυτίζετε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, στη λογική των "δύο άκρων". Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής έρχονται μπροστά μας», απάντησε στον Μ. Βορίδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Κουρουμπλής. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς αυτή την εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί η ΝΔ, επεχείρησε να αποφλοιώσει. Δεν μπορεί στο βωμό των κομματικών συμφερόντων να προωθούνται λογικές που πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία», παρατήρησε ο Κουρουμπλής, εκφράζοντας παράλληλα τη συμφωνία του να υπάρξει …..επικαιροποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...