Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Για τις αμερικανικές μίζες δεν υπάρχει …..Κάντας;Ποσό άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Κάντας, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, κάτι που επιβεβαιώνουν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ. 
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Μαντζουράνης και Μπίσιας:
«Η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000.- € επιβεβαιώνει εμπράκτως τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».  
Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως ήδη έχει κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ποσό 7,039 εκατ. ευρώ, που αποτελεί προϊόν εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Ο προφυλακισμένος , ήδη, μεγαλομιζαδορος Αντώνης Καντας όταν τελείωσε η τετραήμερη απολογία του , είπε σε συνήγορο του : «τα είπα όλα και ξαλάφρωσα».
Πριν αρχίσει τη μαραθώνια απολογία του ο Κάντας συζήτησε με πολύ δικούς του ανθρώπους , οι οποίοι του συνέστησαν να τα πει όλα και να είναι απόλυτα ειλικρινής, γιατί είχε παρελθόν ψεύδους. Στην πρώτη του επαφή με τον ανακριτή ο Κάντας είχε πει ψέματα για τις 500.000ευρω που είχαν βρεθεί σε λογαριασμό του .
Eίχε ισχυριστεί ότι τα χρήματα προήρχοντο από πώληση πινάκων που είχε στη συλλογή του και παρουσίασε τότε έγγραφα της γκαλερί για τη δήθεν αγοροπωλησία. Με την πίεση του ανακριτή ο γκαλερίστας ομολόγησε ότι η πράξη ήταν εικονική και ο Κάντας έμεινε εκτεθειμένος.
«Πρόσεξε, του συνέστησαν οι δικοί του άνθρωποι, αν δεν είσαι απόλυτα ειλικρινής δεν πρόκειται να κερδίσεις το ευεργέτημα του νομου. Θα καταδικαστείς σε πολλά ισόβια και θα πεθάνεις στη φυλακή. Μην ξεχνάς ότι είσαι 73 χρονών»
Έτσι αποφάσισε ο Κάντας να τα πει όλα και να δώσει τους πάντες.
Λεπτομέρεια: από τους λογαριασμός με τις μίζες δεν είχε κάνει ποτέ ανάληψη και άφηνε μέσα και τους τόκους , οι οποίοι μερικές φορές έφταναν τις 500.000 ευρω το χρόνο .

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλη την κατάθεση του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...