Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το στουρνάρι σίγουρα θα βάλει για βουλευτής. Μοιράζει χρήμα.Ο Στουρνάρας κάνοντας χρήση τους «μυστικούς κωδικούς» για τον Προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» μοιράζει εκατομμύρια . Μέχρι την εποχή που έγινε υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το 2009, οι κωδικοί αυτοί παρουσιάζονταν στα χοντρά βιβλία που συνόδευαν τον Προϋπολογισμό. Στη συνέχεια όμως, υπό το κράτος της διαφάνειας που ήθελε να διασφαλίσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και με το Μνημόνιο επί θύραις, οι κωδικοί αυτοί έπαψαν να δημοσιεύονται. Κάποιοι εξ αυτών βγάζουν κυριολεκτικά μάτι.
Έτσι, για «προμήθεια χαρτιού, γραφικών ειδών και λοιπών συναφών υλικών» στο υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσουν 4.012.770 ευρώ. Όσα δηλαδή χρειάζονταν για την επανασύνδεση του ρεύματος των νοικοκυριών που παγώνουν λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν φέρει τα Μνημόνια. Και επειδή «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους, θα δοθεί για ταχυδρομικά έξοδα το 2014 ένα ποσό της τάξης των 37.000.000 ευρώ. Το επόμενο έτος, ως γνωστόν, είναι χρονιά εκλογών και εκτός των δαπανών για τις ταχυδρομικές αποστολές το υπουργείο Οικονομικών «χορηγεί» δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων με ένα ποσό της τάξης των 44.414.000 ευρώ. Στη φοβερή και «ανεξάρτητη» ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Ανδρέα Γεωργίου, που παραποίησε τα στοιχεία και πήγε το έλλειμμα του 2009 στο 15% για να πλήξει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα δοθεί ως επιχορήγηση το 2014 ένα ποσό της τάξης των 10.808.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, είναι ανεξάρτητο από το κονδύλι μισθοδοσίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το οποίο ανέρχεται για το επόμενο έτος στα 27.167.000 ευρώ. Το υπουργείο παραΟικονομικών δίνει επίσης 1.847.789 ευρώ στους εφοριακούς ως επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης φορολογικών υποθέσεων. Ο Χάρης Θεοχάρης παλεύει να δημιουργήσει το δικό του ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει του μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσει 3.350.000 ευρώ για ενοίκια, την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ακίνητα, τα οποία μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου. Δηλαδή, ενώ θα μπορούν να εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά, η πολιτική ηγεσία επιμένει να μισθώνει τα κεντρικά κτίρια στην πλατεία Συντάγματος και να δαπανά 3.500.000 ευρώ (!), χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για να ενισχυθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή να γίνουν ηπιότερα κάποια χαράτσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...