Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θα δέσει και το ..δεύτερο αφεντικό του τον ..Παπαντωνίου;Το πρωί θα συνεχιστεί η απολογία του Αντώνη Κάντα , ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατέθετε από το μεσημέρι για τον λογαριασμό με ποσό 13,7 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Γιάννη Μαντζουράνη, ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα ΥΠΕΘΑ.
Όπως τονίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Κάντας έδωσε στοιχεία για ακόμη έναν λογαριασμό με πο

«Όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τραπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν», προαναγγέλλει ότι θα πει στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας.
Ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε λίγο πριν την έναρξη της απολογίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ότι τα χρήματα αυτά ήδη επιχειρείται να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με «άγνωστα επιπλέον ποσά του εντολέα του».
Η παραδοχή αυτή πάντως ενδέχεται να οδηγήσει σε νέους κατηγορούμενους και σε απρόβλεπτες εξελίξεις στο ανακριτικό της έρευνας για τα εξοπλιστικά..
Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν αναφέρουν πώς πιθανόν ο κ. Κάντας, θα μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε και 5-6 αντιπροσώπους εταιριών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...