Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη Παπαχρηστου. Aρχισαν να ξηλώνουν το…Γερμανικό πουλόβερ;



Στην σύλληψη τριών ατόμων για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες βάση αυτών που κατέθεσε ο Α. Κάντας, προχώρησε σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των συλληφθέντος, θα γίνουν γνωστά όμως λίγες ώρες αργότερα. Τα σχετικά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.
Το πρώτο όνομα που συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα είναι ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN. Για τον συγκεκριμένο, ο Α. Κάντας έχει αναφερθεί εκτενώς στην κατάθεσή του, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που του έδινε εκείνη την περίοδο... Ο Αντώνης Κάντας, δήλωσε στην απολογία του πως ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζα ύψους 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού . Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001, επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ. «Ναυαρχίδα» της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann είναι τα άρματα μάχης Leopard.
Είναι ένα από τα πρόσωπα που κατονόμασε στην απολογία ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών. Σε βάρος του, όμως, έφθασαν στην εισαγγελία διαφθοράς και άλλα στοιχεία-φωτιά από την Ελβετία και την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία Κάντα επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού εντοπίστηκε η οφ-σορ του Δ. Παπαχρήστου η οποία μέσω Κύπρου διοχέτευσε τη μίζα προς τον Αντώνη Κάντα στον λογαριασμό του στη τράπεζα UBP της Ζυρίχης. Η υπεράκτια εταιρεία φέρει την επωνυμία OXYLOS και εμφανίζεται να καταθέτει μέσω της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου τα πρώτα 500.000 ευρώ. Από μία άλλη εταιρεία, την GRAMON SERVICE κατατίθενται άλλα 50.000.

Οι ελβετικές αρχές άνοιξαν επίσης και τον λογαριασμό του Κάντα στην DRESDNER BANK (τον λογαριασμό είχε ανοίξει ο τραπεζίτης Λυγινός), όπου 100.000 ευρώ έφτασαν μέσω της OXYLOS.

Ο Δ. Παπαχρήστος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή το απόγευμα της Δευτέρας ενώ οι εισαγγελείς κυρία Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος έκλισαν την προκαταρκτική έρευνα μετά την άσκηση δίωξης για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
Ο Πάνος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που σύμφωνα με τον Α. Κάντα τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο καλείται την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου από τους ανακριτές σε απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...