Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

"περίμεναν" για 13 μήνες τα ναρκωτικά στο κατασχεμένο πλοίο.


Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα επιχείρηση του λιμενικού στο κατασχεμένο ρυμουλκό  “ANDREAS” στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης προχώρησε το Λιμενικό σώμα, δίνοντας παράλληλα και φωτογραφικό υλικό από την...απίστευτη κρυψώνα, που είχαν χρησιμοποιήσει οι διακινητές για να μεταφέρουν συνολικά 12,738 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 258.000 χάπια CAPTAGON.
Η συνολική εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας. 
Υπενθυμίζεται ότι, την 06-12-17, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με Υπηρεσίες του Γαλλικού Τελωνείου, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος με επιβαίνοντες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε επί του ρυμουλκού “ANDREAS” ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) έξι τόνων, εκατόν εβδομήντα επτά κιλών και οκτακοσίων γραμμαρίων (6.177,800 kg).
Τότε είχαν βρει μόνο την μισή ποσότητα .Μετά από κράξιμο που έφαγαν από ξένους  χθες ξεκίνησαν νέα έρευνα στο πλοίο κάνοντάς το «φύλλο και φτερό» και εντόπισαν σε ειδική κρύπτη επιπλέον έξι τόνους χασίς – σοκολάτα.
 Συνολικά το πλοίο «Ανδρέας» μετέφερε 12 τόνους και 738 κιλά και 500 γραμμάρια χασίς – σοκολάτα και 258.000 δισκία «Captagon», γνωστά ως τα «χάπια των τζιχαντιστών» με την συνολική τους αξία να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το εξαμελές πλήρωμα του πλοίου «Ανδρέας», συριακής καταγωγής, έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...