Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η ....ΑΓΝΟΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Στην Αψίδα του Θριάμβου έφτασαν οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην 11:00 σήμερα τοπική ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου πριν από μία ώρα. Αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.
Το ένατο σαββατοκύριακο διαδηλώσεων έρχεται λίγες ημέρες προτού ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανοίγει εθνικό διάλογο τριών μηνών για να κατευνάσει την οργή από τις τελευταίες βίαιες διαδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις που ισχυρίζεται ότι χρειάζεται η χώρα. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 80.000 αστυνομικούς σε εθνικό επίπεδο και 5.000, μόνο στο Παρίσι. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι του Παρισιού, κοντά σε κυβερνητικά κτίρια, έχουν κλείσει, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες σε ανθρώπους στο δρόμο, αλλά και στα τραίνα που κατευθύνονται στην γαλλική πρωτεύουσα. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...