Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καληνύχτα Μακεδονία καλήμερα Θράκη κ.λ.π.



Τελείωσε το θέμα.... Μακεδονία  καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η Συμφωνία των Πρεσπών.  Αυτό έγινε χάρη στην κλήρωση που εμπνεύστηκε ο Ν.Βούτσης προκειμένου να τοποθετηθούν οι Δανέλλης και Μαυρωτάς στην Επιτροπή. Τωρα απομένει πως μια εξαιρετικά ετερόκλητη συμμαχία «προθύμων» από 5 διαφορετικά κόμματα  να ψηφίσει το βράδυ της Πέμπτης την Συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά του Κοινοβουλίου που μια ψηφοφορία συγκεντρώνει μία τόσο «πολύχρωμη» πλειοψηφία, αποτελούμενη από τους βουλευτές «μπετόν» της κυβερνητικής παράταξης αλλά και από άλλους που είτε διαγράφηκαν από τα κόμματά τους, είτε αποσκίρτησαν, είτε προέρχονται από διάσπαση. Η Συμφωνία θα ψηφιστεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από πρώην Κεντρώους που τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώην Νεοδημοκράτησα Κατερίνα Παπακώστα, από πρώην ΑΝΕΛ που έχουν διαγραφεί, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που τυπικά παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανεξάρτητους βουλευτές που ανήκουν στο Ποτάμι, τον διαγραμμένο από το Ποτάμι Σπύρο Δανέλλη και τον επίσης διαγραμμένο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη- ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Πλειοψηφία-κουρελού αποκάλεσε τους 154 «πρόθυμους» η Νέα Δημοκρατία, ανεβάζοντας τους τόνους.
Στην ομάδα των 145 πιστών έχει προστεθεί και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που αποσκίρτησε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη για προσωπικούς λόγους, αφού διεκδικούσε θέση Αντιπροέδρου της Βουλής και στην θέση της ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επέλεξε τον Μάριο Γεωργιάδη.
Το βράδυ της Πέμπτης, η Συμφωνία των Πρεσπών, που βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, έτσι όπως φάνηκε και απο το συλλαλητήριο αλλά και από τις δημοσκοπήσεις, θα ψηφιστεί από την συμπαγή ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές και που δεν έχουν διαφωνήσει ούτε σε ένα νομοσχέδιο από την αρχή του βίου αυτής της κυβέρνησης. Άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός για μνημονιακή κυβέρνηση...
Πάντως όπως αναφέρουν "καλά πληροφορημένες πηγές" γιατί ως γνωστόν ο μπούλης είναι μουγκός,  την εθνική θέση που χαράχθηκε το 2007 και το 2008 για το Σκοπιανό, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, πλην του ΛΑΟΣ, παραμένει ο ταβερνιάρης Κώστας Καραμανλής ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν δεν μασαμπουκίζει..

Μπορεί να λένε αποτρέψει αλλά κατά βάθος είναι επιτρέψει. Μπορεί να λέει για πρόταση μομφής, αλλά είναι πολύ αργά και άνευ σημασίας.

Η πρώτη επίσκεψη είναι στο...αφεντικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...