Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών... ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε.



«Τον πήχη στις 151 ψήφους για την Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για να μην υπάρξει όπως είπε- πολιτικό πρόβλημα ή και άλλα προβλήματα. Σε ερώτηση αν μπορεί να περάσει η συμφωνία με λιγότερες από 151 ψήφους, ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- ήταν κατηγορηματικός: “Γνωρίζετε ότι μπορεί, αλλά δεν πρέπει για πολιτικούς λόγους. Πρέπει να έχει 151 ψήφους για να είναι ισχυρή”»Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία ο Νίκος Βούτσης περιορίστηκε να πει πως τότε θα δούμε τι θα γίνει. “Πρέπει να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό” επανέλαβε με έμφαση.
Όσο για το αν τελικά θα υπάρξει πλειοψηφία 151 βουλευτών, ο κ. Βούτσης απάντησε με νόημα: “Αφήστε με εμένα να χαμογελώ”.

"ΑΡΘΡΟ 28
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών."




Οκτακομματική Βουλή με τρία κόμματα 


 



Όπως καταγράφει η Opinion Poll σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, η διαφορά των δύο κομμάτων εξουσίας αυξήθηκε κατά 1% σκαρφαλώνοντας στο 15%.

Σημαντικό επίσης εύρημα είναι η εικόνα διάλυσης των ΑΝΕΛ που με τις παλινωδίες τους στο Σκοπιανό και την «κολοβή» αποχώρηση τους καταποντίζονται φθάνοντας στο 0,4% και βλέποντας να τους περνούν κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%) κ.ά.

Μεγάλες επίσης απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι αγγίζοντας με δυσκολία το 0,7%.




Σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις...του κώδικα υπαίθριας διαφήμισης ???
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...