Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Τους έστειλαν...γουρουνόσκονη;


Οκτώ μέχρι στιγμής τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που παρέλαβαν φακέλους με σκόνη. Μυτιλήνη (Αιγαίου). Πολυτεχνείου Κρήτης. ΕΜΠ Αθήνα.  Βόλου. Κέρκυρας. Αργοστολίου. Άρτας. ΣΕΛΕΤΕ... Σε Κρήτη, Βόλο, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο εστάλησαν την Τετάρτη ακόμη τρεις φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Στο φάκελο προς το πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε μια χειρόγραφη επιστολή στα αγγλικά που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νίκη του ισλάμ θα επέλθει χωρίς τους μουσουλμάνους. Στους άλλους φακέλους υπήρχαν φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου. Οι ύποπτοι φάκελοι με παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, και αποστολέα από τις Ινδίες, οι οποίοι είναι πανομοιότυποι με αυτόν που περιείχε ύποπτη σκόνη και έφτασε χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, ανέρχονται μέχρι στιγμής συνολικά σε επτά.
Εκτός από τον φάκελο στην Μυτιλήνη σήμερα εντοπίστηκαν πέντε ακόμα φάκελοι σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και ΑΣΠΑΙΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Μαρούσι), Χανιά, Βόλο και Κέρκυρα, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Όλοι οι φάκελοι φέρονται ότι εστάλησαν από τις Ινδίες και είχαν ως παραλήπτες τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Ύποπτο φάκελο που εστάλη από την Ινδία παρέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης μέσω των ΕΛΤΑ το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Μιχάλη Λαγουδάκη, ο φάκελος περιείχε φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα και παραδόθηκε από υπάλληλο του Ιδρύματος, ο οποίος νωρίτερα τον είχε παραλάβει με την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ στη Γραμματεία της πρυτανείας.
Ο φάκελος που παρέλαβε το Πολυτεχνείο ήταν σκισμένος σε ορισμένα σημεία, έφερε πλέγμα ενίσχυσης και ήταν άσπρου και πράσινου χρώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...