Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Χιονιάς στο Ηράκλειο.


Στο Οροπέδιο Λασιθίου προς το Κράσι η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και από τη Νεάπολη η πρόσβαση προς Οροπέδιο δεν είναι εφικτή όμως με τη βοήθεια των μηχανημάτων διευκολύνονται οι οδηγοί. Επίσης ο δρόμος από Οροπέδιο προς Έμπαρο είναι κλειστός.
Παράλληλα, κλειστός σε κάποια σημεία ήταν, νωρίτερα, ο δρόμος προς το Αρκαλοχώρι.
Έντονη είναι η χιονόπτωση, αυτή την ώρα, στον Άγιο Μύρωνα όπως και σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια. Στο Οροπέδιο, μάλιστα, το ύψος του χιονιού, στις 8 το πρωί έφτανε τους ... 40 πόντους!
Κλειστός ήταν, από νωρίς το πρωί, ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά, λόγω του παγετού και του χιονιού, με αποτέλεσμα αρκετά οχήματα να ακινητοποιηθούν, όμως τώρα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά αλλά απαιτείται προσοχή.
Αδύνατη ήταν νωρίτερα και η μετακίνηση προς το Αρκαλοχώρι από το Ηράκλειο, από το ύψος του Σκαλανίου και μετά.
Η χιονόπτωση στο Σεληνάρι έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ οχήματα έχουν "μπλοκάρει" στη σήραγγα. Αυτό είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα για τις αρχές, αυτή την ώρα.
Αποκλεισμένοι ... στα σπίτια τους παρέμειναν, στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής των Κουνάβων, που ξύπνησαν σε ... λευκό τοπίο, με το χιόνι να έχει "στρωθεί" και τα οχήματα να μην μπορούν να μετακινηθούν.
 Κι εκεί όμως τα συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να διευκολυνθούν οι κάτοικοι.
Προσοχή στην οδήγηση χρειάζεται και στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό, στο ύψος του Φόδελε και στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκε σοβαρό πρόβλημα με τη μετακίνηση, το πρωί, όταν νταλίκες "κόλλησαν". Και σε αυτό το σημείο όμως οι αρχές ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να προληφθούν τυχόν τροχαία. Χιονόπτωση καταγράφεται αυτήν την ώρα στα βουνά της Πάνω Ρίζας, ενώ χιονόνερο πέφτει κατά διαστήματα σε Γέργερη, Νίβρυτο, Ζαρό, Βορίζα και Καμάρες.
Περισσότερο χιόνι υπάρχει στο δρόμο πριν την Αγία Βαρβάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...