Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η Πρόεδρος του κόμματος, διαγράφει τον...πρόεδρο του κόμματος.


Στην Ελλάδα άμα πετάξεις πέτρα θα χτυπήσεις  σκύλο η...πρόεδρο.

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά διεγράφη ο πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος Θανάσης Θεοχαρόπουλος να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο  Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Η στάση του  Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλούνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθούν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Παπανδρέου βεβαίως έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο δεν είναι βουλευτής σε αντίθεση με τον κ.Θεοχαρόπουλο.  Ωστόσο με την ενοποίηση του φορέα η Γεννηματά θέλει προφανώς να λύσει και τους πονοκεφάλους των διαφοροποιήσεων των επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων, αφού πλέον οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στα ενιαία όργανα.
Ο Θεοχαρόπουλος βεβαίως μετά τη διαγραφή του και καθώς θα έχει ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται ευλόγως να προσεγγιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αλέξη Τσιπρα να εμφανιστεί εκείνος ως ο νέος εκφραστής της λεγόμενης κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...