Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ερχεται σκληρό... καρεκλάτο....


...που ίσως να εξελιχθεί σε μεγάλη παρτούζα.
Εν αναμονή της συνάντησης με τον Τσίπρα ο ψεκασμένος επιχείρησε πολιτική ντρίμπλα με όχημα τους βουλευτές του και υπέστη ... Βατερλώ.
Η απόπειρά του να αποσπάσει την έγκρισή των υπουργών του να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε στο κενό.
Συγκεκριμένα, ο ψεκασμένος είπε «ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους».
Μάλιστα πρόσθεσε «δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την δώσουν κάποιοι άλλοι, όμως δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση».
Ωστόσο με την πρόταση του συμφώνησαν μόνο οι δύο «πιστοί» του βουλευτές: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.
Οι υπόλοιποι βουλευτές Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, την αρνήθηκαν. «Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».
«Τσαλακωμένος» και έχοντας μείνει χωρίς συμμάχους, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τις μονές μέρες φεύγει απο την κυβέρνηση και τις ζυγές μένει..
Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να του στείλει σαφές μήνυμα πως επιθυμεί ξεκάθαρη στήριξη και όχι με… αστερίσκους. «Ή μου δίνεις καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς αστερίσκους ή διαφορετικά πάω μόνος μου και τη ζητάω από τη Βουλή».
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται σε όλες τις ψηφοφορίες. Δηλαδή και για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για να κυβερνήσει μέχρι την στιγμή που ο Τσίπρας θα αποφασίσει να στήσει κάλπες στην χειρότερη περίπτωση μέχρι τον Μάιο.Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκεντρώσει τις απαραίτητες 151 θετικές ψήφους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και σίγουρο, εφόσον οι 4 του Ποταμιού δεν κάνουν στροφή 180 μοιρών την τελευταία στιγμή και δεν υπαναχωρήσουν από τις έως σήμερα διατυπωμένες θέσεις και δεσμεύσεις τους.
145 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, συν Παπακώστα, συν Παπαχριστόπουλος Κουντουρά, συν Δανέλης από το ΠΟΤΑΜΙ, συν Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων μας κάνουν 150.Λειπουν καναδυό ακόμη  «πρόθυμοι»
Ολα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά πέντε βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών.
Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Τον «καίει» η Ψήφος Εμπιστοσύνης
Για την Ψήφο Εμπιστοσύνης ο Κώστας Κατσίκης - που σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ εκφράζει τον Πάνο Καμμένο - ξεκαθάρισε στον "ΘΕΜΑ FM" ότι το κόμμα ψηφίζει «κατά».
Εάν λοιπόν ο ψεκασμένος πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς από τους 7 βουλευτές οι 3-4 θα διαφοροποιηθούν (Θ. Παπαχριστόπουλος, Ε. Κουντουρά, Κ. Ζουράρις και πιθανότατα Β. Κόκκαλης).
Άρα, ο μόνος δρόμος επιβίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είναι να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ενδεχόμενη Ψήφο Εμπιστοσύνης.



Είναι προδιαγεγραμμένο και προαποφασισμένο να περάσει η ενδοτική συμφωνία από την δήθεν ελληνική Βουλή. Οι πολίτες μένουν μόνο στα ευχολόγια γνωρίζοντας οτι εύκολα θα εξαγοραστούν οι Εφιάλτες αντί να κατακλύζουν όλες και όλοι κάθε Κυριακή τα κέντρα των πόλεων για να τους βλέπει ολόκληρος ο πλανήτης και να καταλάβει η κυβέρνηση, ιδίως το αφεντικό της η Γερμανία ότι, έχει απέναντι της ένα λαό που δεν σκύβει δουλικά το κεφάλι. Που δεν επιτρέπει να ποδοπατιέται και να εξευτελίζεται από κανέναν. Που γνωρίζει πως χωρίς αξιοπρέπεια δεν έχει κανένα νόημα η ζωή. Που δεν θέλει να έχει το ρόλο του άχρηστου ηλίθιου και που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα του και τα παιδιά του. Όμως  η συμφωνία με τούτα και με εκείνα θα περάσει και τότε δεν θα έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους μόνο για τη Μακεδονία, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Τόση δειλία και ραγιαδισμός υπάρχει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που ντροπιάζουν την ιστορία τους..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω ακουσει απο κανενα "πολυδιαφημισμενο διανοουμενο" το εξης απλο.
Εφοσον τους δωσαμε αναγνωρισμενη εθνικοτητα ως "Μακεδονες" αυτοι με τη σειρα τους στο αμεσως επομενο χρονικο διαστημα δεν θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΩΣ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;
Θα μας πανε σε "ειδικα δικαστηρια" σε διεθνεις επιτροπες σε ΝΑΤΟ στα κερατα τους τα τραγια και θα διεκδικησουν "ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ" που καταπατησαν και απαλλοτριωσαν οι Ελληνες!
Καμμια πουστρα δεν εχει πει τα αυτονοητα το τι επεται μετα απο αυτην την προδοσια!
Καμμια πουστρα δεν εχει πιασει αυτα τα προοδευτικα αφοδεψημματα να τους κολλησει στον τοιχο σε μια γαμημενη τηλεοπτικη εκπομπη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...