Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ο Χίτλερ ΖΕΙ και βασιλεύει.


Εγκύκλιος του επικεφαλής της Γερμανικής εταιρίας ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίζει το νέο πλαίσιο και προβλέπει την κατάργηση της διαδικασίας της χειρόγραφης συμπλήρωσης και υποβολής στις Δ.Ο.Υ. εντύπων δηλώσεων φόρου δωρεάς-γονικής παροχής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Α.Α.Δ.Ε. οι τροποποιήσεις στον Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, αφορούν στην καθιέρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φόρου για χρηματικές δωρεές/γονικές παροχές μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής του συστήματος TAXISnet καθώς και στην καθιέρωση της υποχρέωσης υποβολής κάθε δήλωσης φόρου δωρεάς-γονικής παροχής και από τους δύο συμβαλλομένους, ανεξάρτητα αν για τη σύσταση αυτής συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet οι δηλώσεις φόρου δωρεάς-γονικής παροχής χρηματικών ποσών, οι αναλογούντες φόροι θα υπολογίζονται και θα εκκαθαρίζονται αυτόματα.

Με την έκδοση των πράξεων προσδιορισμού του φόρου, δηλαδή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στα οποία θα αναγράφονται και οι κωδικοί αριθμοί των Ταυτοτήτων Οφειλής, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κληρονομιών.

Σημειώνεται ότι όλες οι χρηματικές δωρεές και οι χρηματικές γονικές παροχές φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστές που ανέρχονται σε:

- 10% εφόσον πρόκειται για δωρεές χρηματικών ποσών από γονείς προς παιδιά (γονικές παροχές), από τον έναν σύζυγο στον άλλο σύζυγο κι από παππούδες ή γιαγιάδες προς εγγόνια

- 20% για δωρεές χρηματικών ποσών μεταξύ αδελφών, από θείους σε ανίψια, από πεθερούς προς γαμπρούς ή νύφες και από προπαππούδες ή προγιαγιάδες σε δισέγγονα

- 40% για δωρεές χρηματικών ποσών προς τους υπόλοιπους συγγενείς καθώς και δωρεές χρηματικών ποσών μεταξύ μη συγγενών.

Ο Καρανίκας μιλά στην WSJ για την φαρμακευτική κάνναβη - Ως συντονιστής του πρότζεκτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...