Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη.


Η χωρίς προηγούμενο αμερικανική επιδρομή, με την οποία σκοτώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ανοίγει μια περίοδο αβεβαιότητας για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή και δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Το Πεντάγωνο παρέμεινε αόριστο σχετικά με την ίδια την επιχείρηση, όταν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατά διαταγήν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Όμως σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, το οποίο έπληξε δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Ο Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, δεύτερος στην ιεραρχία της Χασντ αλ-Σάαμπι, ενός συνασπισμού κυρίως φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στον ιρακινό τακτικό στρατό, έχασε επίσης τη ζωή του κατά την επίθεση αυτή.
Η Ιρανική κυβέρνηση έχει προβεί σε σκληρές ανακοινώσεις με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να ορκίζεται  ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, ενώ κήρυξε σε τριήμερο εθνικό πένθος την Ισλαμική Δημοκρατία.
Με δύο απανωτά «τιτιβίσματά» του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε το γεγονός του θανάτου του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμάνι, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε... φύγει από τη μέση εδώ και καιρό.
Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Ο στρατηγός Κασίμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε χιλιάδες Αμερικανούς σε μία εκτεταμένη περίοδο χρόνου και σχεδίαζε να σκοτώσει ακόμη περισσότερους... αλλά πιάστηκε! Υπήρξε άμεσα και έμμεσα υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου αριθμού διαδηλωτών. Κι ενώ το Ιράν δεν θα είναι ποτέ σε θέση να το παραδεχθεί, ο Σουλεϊμανί προκαλούσε μίσος και φόβο στη χώρα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση θλιμμένοι (σ.σ για τον θάνατό του) όπως οι ηγέτες (σ.σ του Ιράν) αφήνουν να εννοηθεί. Θα έπρεπε να είχε φύγει από τη μέση εδώ και πολλά χρόνια». 




Οι ΗΠΑ δολοφονούν εν ψυχρώ τον στρατηγό Qasem Soleimany, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων μιας άλλης χώρας, του Ιράν, στο έδαφος μιας τρίτης χώρας, στο Ιράκ, στη Βαγδάτη.Δεν είναι απλώς κλιμάκωση της έντασης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Δεν είναι απλώς αιτία πολέμου για το Ιράν Δεν είναι μόνον απροκάλυπτη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και διεθνών συμβάσεων .Είναι η επιτομή της κρατικής τρομοκρατίας! Αμφιβάλλει κανείς για τα αντίποινα; Αμφιβάλλει κανείς για την έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...