Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Στραβή η δικαιοσύνη, η στραβά αρμενίζουμε.


Μια απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, με οσμή δικαστικού σκανδάλου, γεννά άλλη μια φορά τεράστια ερωτήματα για το εάν οι περιπτώσεις δικαστικής κακοδικίας οφείλονται σε βαριά αμέλεια ή σε παραδικαστικές σκοπιμότητες, δόλο και υπόγειες διαδρομές διεφθαρμένης συναλλαγής και κακόβουλης νομικής υπέρβασης σε βάρος πολιτών.
Μια καταδικαστική απόφαση που υπερβαίνει την άσκηση λειτουργίας και καθηκόντων των δικαστών, ξεπερνώντας δικογραφίες, τον τρόπο που αποφασίζουν και δικάζουν, επιβάλλοντας ποινές πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.
Τέτοια είναι και η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε πρόσφατα στον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ύστερα από μήνυση για απειλή και εξύβριση, με την ποινή των 7 χρόνων χωρίς αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας για αδικήματα όπου με βάση τα άρθρα 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Ποινικού Κωδικά, προβλέπουν το καθένα ξεχωριστά ανωτάτη ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών.
Απολύθηκε εξαιτίας της χρόνιας εναντίωσής του στις πρακτικές τής εταιρείας, καταγγέλλοντας, τη -κατά τους ισχυρισμούς του- χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγειά και το περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη εταιρεία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του με ποινή 2 χρόνων.
Στα πλαίσιο, λοιπόν, των διώξεων αυτών δέχεται μηνύσεις και από υπαλλήλους της εταιρίας ενώ του ασκήθηκε μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή.
Η δικαστική περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου με «στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του» όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του, δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, μας οδήγησε σε μια σειρά από διαπιστώσεις που ξεπερνούν ακόμα και τις πιο κραυγαλέες δικαστικές κακοδικίες, όπως η ποινή των 7 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...